U Berlinu i u Briselu impresionirani uspjesima Crne Gore
Đukanović i Heker

Đukanović primio Jana Hekera, savjetnika Angele Merkel

U Berlinu i u Briselu impresionirani uspjesima Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Jana Hekera, savjetnika za spoljnu, bezbjednosnu i razvojnu politiku njemačke kancelarke Angele Merkel.

Heker je na početku razgovora, uz zahvalnost za prijem, istakao da su u Berlinu i u Briselu impresionirani uspjesima Crne Gore u posljednjih nekoliko godina, gdje se s pažnjom prati njen ekonomski i ukupan razvoj, i da u svijetlu tih činjenica nije slučajnost što pregovori sa EU teku tako dobro, u čemu je naša zemlja predvodnik u regionu.

On je, takođe, istakao da će na daljem putu akcenat biti na pravosuđu i unutrašnjim poslovima, posebno imajući u vidu neka ranija loša iskustva iz procesa proširenja.

 Đukanović je zahvalio Njemačkoj na podršci evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore i regiona, ističući da nigdje drugo u Evropi nije tako vidljiv znak jednakosti između stabilnosti i integracije kao na Zapadnom Balkanu. U tom kontekstu podvukao je značaj Berlinskog procesa i realizacije agende Berlin plus, što predstavlja veoma kvalitetnu nadogradnju evropske politike za Zapadni Balkan.

ukanoviHeker2

 Inače, kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića region je bio i centralna tema razgovora, u kontekstu značaja rješavanja preostalih otvorenih pitanja za njegovu stabilnost i evropsku perspektivu. Zajednički je ocijenjeno da je dobro što će Đukanović tokom posjete Njemačkoj početkom iduće nedjelje imati mogućnost da o ovim i drugim temama razgovara i na drugim visokim adresama u Berlinu.

U razgovoru je učestvovao i Matias Litenberg, šef referata za bilateralne odnose sa zemljama Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope u Kancleramtu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.