ASK: DPS vratio 47.500 eura i platio kaznu od 20 hiljada eura

ASK: DPS vratio 47.500 eura i platio kaznu od 20 hiljada eura

Demokratska partija socijalista uplatila u državni budžet 47.500, kako je i bilo predviđeno rješenjem Agencije za sprječavanje korpucije.

Rješenjem od 12. februara Agencija je utvrdila da je DPS prekršio Zakon o finansiranju političkih partija i naložila tom političkom subjektu da vrati u budžet Crne Gore sredstava u iznosu od 47.500 eura, koja su prikupljena suprotno Zakonu.

“Politički subjekt je 13. 02. 2019. uplatio sredstva u budžet Crne Gore, čime je izvršio i obaveze iz Rješenja Agencije”, saopšteno je iz ASK-a.

To rješenje, je kako se navodi, označeno stepenom tajnosti “interno” u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka.

“Zbog toga što se pred Specijalnim državnim tužilaštvom istovremeno vodi postupak kojim su obuhvaćena lica i podaci koji su navedeni i u Rješenju Agencije o povraćaju sredstava u budžet”, saopšteno je iz ASK-a.

ASK je izrekao prekršajni nalog kojim je DPS kažnjen sa 20.000 eura.

“Politički subjekt je prihvatio nalog Agencije, odnosno prihvatio odgovornost za prekršaj plaćanjem novčane kazne 13. 02. 2019. godine. Taj prekršajni nalog Agencija nikad nije označila stepenom tajnosti, pa svaki zainteresovani subjekt može izvršiti uvid u prekršajni nalog. Inače, Agencija nema zakonsku obavezu objavljivanja prekršajnih naloga na svojoj internet stranici”, saopšteno je iz ASK-a.

Svu dokumentaciju u ovom slučaju ASK je dostavila Specijalnom državnom tužilaštvu, na zahtjev tog tužilaštva.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.