Nevin proveo u zatvoru 39 godina, na slobodu izlazi kao milioner
ilustracija

Nevin proveo u zatvoru 39 godina, na slobodu izlazi kao milioner

Jedan američki državljanin greškom je proveo u zatvoru 39 godina zbog ubistva koje nije izvršio, zbog čega će vlasti da mu isplate 21 milion dolara kao kompenzaciju za načinjenu grešku.

Riječ je o Krejgu Koliju, koji je još 1978. godine osuđen da je ubio jednu ženu i njenog četvorogodišnjeg sina.

„Kao rezultat neumornog rada svih onih koji su vjerovali da je Koli nevin, istraga je pronašla uzorak DNK, čime je ustanovljeno da on nije kriv“, američki mediji citiraju gradonačelnika Simi Velija Džerija Brauna.

Vlasti tog grada uspjele su da se sa Kolijem dogovore o sumi koju će mu isplatiti kao kompenzaciju, od čega će 4,9 miliona dolara stići iz budžeta grada, a preostalih 26,1 milion iz drugih izvora, prenio je Sputnjik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.