Pavićević: Đukanović da pogleda naše trgove i posluša šta mu saopštavaju građani
Vladimir Pavićević

Pavićević: Đukanović da pogleda naše trgove i posluša šta mu saopštavaju građani

Predsjednik DPS-a je, jasno poručio da državnu politiku namjerava da gradi na podjelama i to isključivo se vodeći interesima partije kojom upravlja i grupe povlašćenih, umjesto da kao predsjednik države vodi i simbolizuje politiku koja će obezbjeđivati jedinstvo u državi, navodi se u reagovanju Vladimira Pavićevića, predsjednika Crnogorske.

U svom obraćanju novinarima u subotu, 23. februara predsjednik DPS-a Milo Đukanović je stav Crnogorske da ne prihvata model kupovine glasova i izbornih prevara opisao kao lutanje i „napuštanje broda crnogorskih nacionalnih interesa“.

Pavićević se pismom obratio javnosti i  Đukanoviću "kako bi doprinio razjašnjenju toga ko je i gdje zalutao".

"Predsjednik DPS-a je svojim jučerašnjim komentarom podijelio sve nas, crnogorske građane, na one koji su državno odgovorni, pa su samim tim uz njega i na one koji nijesu saglasni sa njim, pa su zato automatski svrstani u protivnike države. 

Kada je riječ o partiji čiji sam predsjednik, Crnogorska je osnovana sa ciljem da svi mi, njeni članovi, zajedno radimo da Crna Gora postane stabilna, savremena i demokratska država. Napisali smo i usvojili Cetinjsku rezoluciju kojom smo naglasili da ćemo u svom praktičnom političkom djelovanju osnaživati principe i vrijednosti kojima se podstiče građanska integracija i razvitak crnogorske države", navodi se u saopštenju Pavićevića.

On ističe da po kriterijumima predsjednika DPS-a, Crnogorska je raskidom koalicije sa DPS-om u Podgorici postala akter koji nije državno odgovoran.

"Uprkos tome što su nam budućnost crnogorske države i dobar život crnogorskih građana uvijek na prvom mjestu, kako u našem programu, tako i u našem praktičnom političkom djelovanju. A da li je državni interes Crne Gore da se na izborima „pobjeđuje“ kupovinom glasova, to predsjednik DPS-a ne objašnjava.

Pošto se predsjednik DPS-a suočava sa poteškoćama u sagledavanju realnog stanja crnogorske politike, evo kako izgleda naša država Crna Gora danas kada je njen predsjednik Milo Đukanović?

Naša država Crna Gora danas nije stabilna država zato što su njene institucije oslabljene tokom vladavine gospodina Đukanovića i ostavljene bez ikakvog legitimiteta. One se zloupotrebljavaju i zato im crnogorski građanin danas ne vjeruje. Predlažem gospodinu Đukanoviću da pogleda naše trgove i posluša šta mu saopštavaju crnogorski građani", navodi Pavićević.

Kaže da država Crna Gora danas nije savremena zato što vlast Demokratske partije socijalista misli da crnogorskog građanina ili njegov glas može da kupi, podmiti ili prevari.

"I umjesto da dobro upravlja, vlast želi da gospodari državom i da nadzire našeg građanina. Iz Zete, mjesta predizbornih nedjela DPS-a, prošle su sedmice građani jasno poručili ovoj vlasti šta misle o njihovim potezima.

Naša Crna Gora danas nije ni demokratska država zato što volja zakona nije iznad volje čovjeka. I zato što vladavina prava u Crnoj Gori danas nije iznad interesa onih koji su povlašćeni. Dugo učvršćivani sistem klijentilizma, za koji je zbog pozicija koje je zauzimao odgovoran i gospodin Đukanović, ključna je prepreka za razvoj demokratskih institucija i procesa koji bi Crnu Goru trebalo da smjeste u red najprosvećenijih demokratskih društava. Crnogorski građanin zbog toga ne pristaje na procjene i sudove gospodina Đukanovića", ističe Pavićević.

Crnogorska kako dodaje, neće odustati od namjere da Crnu Goru učinimo stabilnom, savremenom i demokratskom državom.

"Naš kurs je jasan – snažna država Crna Gora u kojoj se striktno poštuju načela vladavine prava, konstitucionalizma, ljudskih prava i ljudskog dostojanstva kao osnovna integrativna načela savremenih prosvećenih država. Ako je suditi po ovim kriterijumima, najveću prijetnju državi Crnoj Gori predstavlja upravo loša vlast koju imamo. Otud nema dileme, Crnogorska je na pravom, državotvornom kursu na kojem nam ni DPS ni njen predsjednik neće biti nesavladiva prepreka", zaključio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.