Haradinaj povodom 11. godišnjice nezavisnosti Kosova: Odlučno ka konsolidaciji i stabilnosti
Foto: Anadolija

Haradinaj povodom 11. godišnjice nezavisnosti Kosova: Odlučno ka konsolidaciji i stabilnosti

Svečanom sjednicom Vlade danas su na Kosovu započete brojne aktivnosti na obilježavanju 11. godišnjice nezavisnosti Kosova.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je na sjednici Vlade izjavio da “nezavisnost živi u nama i sa nama”.

“Na ovaj dan ćemo izraziti zahvalnost palima za slobodu, prijateljima i svima onima koji su pomogli putovanje Kosova ka ostvarivanju težnji za slobodom i nezavisnošću”, kazao je Haradinaj. 

Istakao je da se Kosovo sa najvećom pažnjom suočilo sa svim pitanjima koja su se pojavila, poštujući interese građana zemlje. 

“Postoje mnoge odluke, mnogi zakoni, reforme, velike odluke, kao što je vojska, odluke vezane za Trepču i druge ekonomske resurse “, rekao je Haradinaj, saopšteno je iz Vlade Kosova. 

Govoreći o početku druge decenije nezavisnosti Kosova, dodao je da je Kosovo danas još odlučnije da krene putem konsolidacije države i stabilnosti i da želi da okonča dijalog sa Srbijom uzajamnim priznavanjem, kao i nastavak procesa pridruživanja NATO-u i Evropskoj uniji. 

"Tokom našeg putovanja, mi smo se suočavali sa izazovima, imamo izazove i imaćemo ih u budućnosti, ali moje uvjerenje je da Kosovo nema luksuz da se vraća unazad, već samo da se kreće napred i mi ćemo to tražiti i objasnićemo našim prijateljima da koraci unazad slabe Kosovo, slabe povjerenje građana u njihovu zemlju”, rekao je Haradinaj. 

2019021723498699841760715Web

foto:AA

Na kraju govora, Haradinaj je čestitao svim građanima zemlje jedanaestu godišnjicu proglašenja nezavisnosti, a čestitke je uputio i svim prijateljima i saveznicima Kosova, predvođenim Sjedinjenim Američkim Državama. 

Nakon sastanka, članovi Vlade Kosova prisustvovali su svečanom podizanju zastave u dvorištu zgrade Vlade i polaganju vijenaca ispred biste istorijskom predsjedniku Kosova Ibrahimu Rugovu i isped spomen-ploče nestalim licima ispred zgrade Skupštine Kosova. Haradinaj je s delegacijom posjetio i kompleks “Adem Jashari” u Prekazu kako bi odali počast poginulim u ratu na Kosovu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.