Utvrđena obračunska vrijednost kojeficijenta, kao i prethodnih godina, u iznosu od 90 eura
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada donijela Odluku o obračunskoj vrijednosti za zaposlene u javnom sektoru za fiskalnu 2019.

Utvrđena obračunska vrijednost kojeficijenta, kao i prethodnih godina, u iznosu od 90 eura

Vlada Crne Gore na 109. sjednici donijela je Odluku o obračunskoj vrijednosti za zaposlene u javnom sektoru za fiskalnu 2019. godinu. Nakon razgovora sa predstavnicima reprezentativnih sindikata Crne Gore, utvrđena je obračunska vrijednost kojeficijenta, kao i prethodnih godina, u iznosu od 90 eura.

Iz Vlade Crne Gore su kazali da je u skladu sa organizacionim promjenama u državnoj upravi, donijeta Odluka o izmjenama Odluke o obrazovanju Nacionalnog savjeta za koordinaciju i prevenciju hroničnih nezaraznih bolesti u Crnoj Gori.

Dodajući da je Vlada donijela Odluku o raspodjeli dobiti i povećanju osnovnog kapitala Društva sa ograničenom odgovornošću „Crnogorski operator tržišta električne energije“ – Podgorica i Odluku o izmjeni odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću „Crnogorski operator tržišta električne energije“.

Pojašnjavajući da je ovim dokumentima utvrđeno da se ukupna dobit ovog Duštva - 561.749,35 eura rasporedi na ime rezervi (101.410,48 eura), dok ostatak dobiti (460.338,87 eura) predstavlja povećanje osnovnog kapitala Društva.

Usvojen je i Plan rada i Finansijski plan „Monte puta“ d.o.o. Podgorica za 2019. godinu i Izvještaj o realizaciji Plana rada i Finansijskog plana „Monte puta“ d.o.o. Podgorica za 2018.

Navodi se da je Vlada usvojila Informaciju o realizaciji Akcionog plana za implementaciju preporuka Državne revizorske institucije na kraju trećeg kvartala 2018. godine, i donijela Akcioni plan za implementaciju preporuka Državne revizorske institucije.

Tim povodom, Vlada je zadužila određene korisnike budžeta da koordiniraju aktivnosti u cilju realizacije preporuka i Ministarstvu finansija dostavljaju kvartalne izvještaje za sve jedinice nad kojima vrše nadzor.

Ističući da je Vlada usvojila i Informaciju o zaključivanju Sporazuma o prepoznavanju obuka i sertifikaciji pomoraca za službu na plovnim objektima registrovanim u Svetom Vinsentu i Grenadinima i prihvaćen tekst Sporazuma.

Potpisivanjem ovog dokumenta, kako su kazali, pomorci iz Crne Gore će moći bez problema da zasnuju radni odnos na brodovima koji plove pod zastavom Sv. Vinsenta i Grenadina.

Iz Vlade su rekli da je usvojena Informacija o potrebnim finansijskim sredstvima za sprovođenje Plana preventivnih mjera za suzbijanje bolesti kvrgave kože i bolesti plavog jezika i drugih naročito opasnih zaraznih bolesti u 2019. godini.

Tim povodom, Vlada je donijela zaključak da se iz budžetskih sredstava opredijeljenih za ovu namjenu za sprovođenje Plana u 2019. godini obezbijedi iznos od 726.788,45 eura. Konstatovano je da zahvaljujući mjeri preventivne vakinacije cijele populacije prijemčivih životinja 2017. i 2018. godine u Crnoj Gori nije bilo pojava tih opasnih zaraznih bolesti i zaključeno da je neophodno nastaviti sa ovim mjerama i u 2019. godini, na bazi jasne ekonomske računice da su preventivne mjere jeftinije od potencijalnih mjera pri suzbijanju bolesti.

Kako se dalje navodi, Vlada je usvojila Drugi polugodišnji izvještaj o realizaciji Posebnog akcionog plana za sprovođenje fitosanitarnih mjera u cilju suzbijanja crvenog surlaša palmi - Rhynchophorus ferrugineus (Olivier) sa planom revitalizacije i sanacije šteta nastalih njegovim djelovanjem.

Imajući u vidu da je od ukupno 275.000,00 era izdvojenih za ovu namjenu na kraju prošle godine, kao posljedica uštede nakon sprovedenih javnih nabavki, preostalo 61.844,42 eura, zaključeno je da se ova sredstva upotrijebe za nastavak sprovođenja mjera u ovoj godini.

"Usvojen je Izvještaj o radu Savjeta za zaštitu životinja za 2018. godinu. Prilikom predstavljanja Izvještaja istaknuto je da je od osnivanja Savjet pokrenuo niz značajnih inicijativa. Između ostalog, otpočeto je sa aktivnostima vezanim za zaštitu dobrobiti pasa i odgovorno vlasništvo njihovih držalaca, kao i pitanje kontrole populacije napuštenih pasa, odnosno pasa lutalica. Zaključeno je da će uspostavljanje centralne evidencije pasa, koja je obezbjeđena kroz podršku Svjetske Banke, kao i predviđena sredstva u budžetu za sprovođenje mjera identifikacije i registracije pasa osigurati osnov za sprovođenje zakonskih propisa i kaznene politike u ovoj oblasti i afirmaciju odgovornog vlasništva, zaključili su iz Vlade Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.