Za kiosk na obali naknada od 2.246 do 6.700 eura
ilustracija

Za kiosk na obali naknada od 2.246 do 6.700 eura

Odluka o davanju u zakup/korišćenje djelova morskog dobra prema Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra i Atlasu crnogorskih plaža i kupališta, kao i cjenovnik početnih naknada za korišćenje/zakup morskog dobra dobila je Vladinu saglasnost.

Visina naknada utvrđena je u zavisnosti od zone morskog dobra, vrste, broja, namjene, površine i vremena korišćenja lokacije/privremenog objekta,piše Radio Jadran.

Morsko dobro u svim primorskim opštinama podijeljeno je prema stepenu uređenosti, atraktivnosti, infrastrukturnoj opremljenosti u pet zona, kojima je dodijeljena i „ekstra zona“ za opštine Tivat, Kotor, Budva i Ulcinj.

Kad je riječ o Herceg Novom, I zona obuhvata potez od Škvera, ka Omladinskom parku u Igalu, te Obalu Nikole Kovačevića od Nautilusa do I faze Instituta.

Obala uz Šetalište Pet Danica obuhvata II zonu, od bivšeg restorana Galeb do Škvera, kao i potez Obale Nikole Kovačevića od plaže ispod starog dijela Instituta do kraja plaže ispod Vile Galeb.

Potez od Škvera do Meljina sa jedne strane i u Igalu obala zapadno od kraja plaže ispod Vile Galeb sa privremenim objketima do potoka je III zona.

U IV zoni su Njivice, Sutorina, blatna plaža, Zelenika, Đenovići, Baošići, Kamenari, Dobreč, Mamula, Zlatna luka i Petrovići.

Naknade za objekte

Kad je riječ o početnim naknadama po zonama, tipu objekta, namjenama i djelatnosti, na primjer, za zidani montažni objekat kiosk od 18-24 m², cijena naknade varira od 6.700 eura u I zoni do 2.246 eura u V zoni. Kiosk preko 15m² obračunava se kao restoran.

Naknada za rashladne vitrine za sokove u zavisnosti od toga da li su jednodjelne, dvodjelne ili trodjelne, te zone u kojoj su postavljene, kreće se od 1.744 odnosno 2.616 eura u I zoni, do 871 odnosno 570 eura u V zoni.

Naknada za konzervatore za sladoled kreće se od 900 eura u I zoni do 300 eura u V zoni, postavljanje tobogana u I zoni je 3.664 eura do 1.149 eura u V zoni.

Za terasu ugostiteljskog objekta i zatvorenoj terasi u zimskom periodu do 200 m², početna cijena zakupa po m² kreće se od 39 eura u I do 13 eura u V zoni.

Naknade za vezove

U zoni komunalnih vezova u lukama, marinama i privezištima za sportska plovila naknade iznose  0,50 eura po m², za barke i brodice 1, odnosno 2 eura po m², za ribolov i slične djelatnosti 1,5 euro po m², prevoz putnika 2 eura po m².

Naknada u zoni komercijalnih vezova u akvatoriju je 3-4 eura po m², a za suvi vez 4 eura po m².

Period sezone računa se od 1. maja do 31. oktobra, dok je ostalo period vansezone.

Izvor: Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.