Drljević u Budimpešti na sastanku sa nerezidentnim ambasadorima država članica EU

Drljević u Budimpešti sa nerezidentnim ambasadorima država članica EU

"Crna Gora posvećena dostizanju evropskog kvaliteta života"

Kroz proces evropske integracije, Crna Gora je posvećena sprovođenju suštinskih reformi koje će osigurati vladavinu prava, osnažiti ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života svojih građana, kazao je glavni pregovarač Aleksandar Drljević u Budimpešti na sastanku sa nerezidentnim ambasadorima država članica EU, Estonije, Litvanije, Letonije i Irske, kao i sa ambasadorima i otpravnicima poslova Tajlanda, Filipina, Gruzije, Pakistana i Kolumbije.

Kako su naveli iz Vlade Crne Gore, Drljević je informisao sagovornike o sprovedenim reformama i ostvarenim rezultatima u procesu pristupanja EU, kao i o tekućim i planiranim aktivnostima Vlade i pregovaračke strukture s ciljem dostizanja evropskih standarda i kvaliteta života. 

fotoDrljevicsaambasadorima1

Sagovornici glavnog pregovarača su pozdravili napredak Crne Gore u pristupanju EU, kao i njenu ulogu i doprinos regionalnoj saradnji i razvoju sadržajnih odnosa sa susjedima. 

Takođe su razmijenjena mišljenja u vezi sa obavezama u konkretnim pregovaračkim poglavljima i razmotrena ekspertska podrška država članica u više oblasti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.