Pribilović na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju
Suzana Pribilović

Pribilović na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovaće na 3. Globalnom dijalogu za sreću i Svjetskom samitu vlada (WGS), od 10. do 12. februara 2019. godine, u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Kako su kazali iz Ministarstva javne uprave, globalni dijalog za sreću će okupiti preko 500 međunarodnih eksperata i keatora politike koji će razmatrati važnost sreće i blagostanja, kao i imperativnu ulogu vlade u stvaranju zdravih i pozitivnih društava.

Svjetski samit vlada (WGS) se tradicionalno održava u februaru i predstavlja globalni forum posvećen dijalozima koji imaju za cilj da oblikuju budućnost vlada i pomognu poboljšanje života građana širom svijeta.

U okviru teme “Oblikovanje budućnosti vlada”, samit predstavlja najveću globalnu platformu posvećenu unapređenju vlada, vođenih brzim tehnološkim napretkom i očekivanjima građana i prilika za širenje dijaloga i razmjenu iskustva o aktuelnim globalnim kretanjima i budućim trendovima.

Samit okuplja više od 4.000 učesnika, svjetskih lidera, kreatora politika, predstavnika akademske zajednice i međunarodnih organizacija iz 130 država i predstavlja globalnu platformu posvećenu jačanju vlada širom svijeta.

Ministarka javne uprave učestvuje na Svjetskom samitu vlada na poziv Ohood Al Roumi, ministarke za sreću i blagostanje, Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpredsjednice Svjetskog samita vlada.

Samit će biti prilika i za bilateralne susrete s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija drugih zemalja u cilju unapređenja odnosa i mogućnosti proširenja saradnje iz nadležnosti Ministarstva javne uprave u oblasti reforme javne uprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.