Uskoro raspisivanje crvene potjernice za Igorom Dedovićem
Dedović, foto:Kurir

Uskoro raspisivanje crvene potjernice za Igorom Dedovićem

Nakon hapšenja Milića Minje Šakovića (31), člana škaljarskog klana, i skorašnjeg raspisivanja crvene potjernice za Igorom Dedovićem, vođom te kriminalne grupe, istražitelji će zaokružiti slučaj iz 2016. kada su ranjena dvojica mladića u Kotoru, piše Pobjeda.

Šakovićev i Dedovićev saučesnik u pokušaju ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, u naselju Rakite, prema navodima prijave, bio je Kotoranin Jovan Vukotić koji se nalazi u zatvoru u Srbiji zbog falsifikovanja pasoša.

Šaković je juče oko 11 sati priveden u zgradu Višeg tužilaštva gdje mu je odmah uručeno rješenje o zadržavanju od 72 sata, a nakon toga saslušao ga je i sudija za istrage Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio pritvor od 30 dana.

Navodno Šaković je negirao krivicu i kazao da u tom periodu nije bio u Kotoru kada su ranjeni Stupar i Radonjić. Ispričao je i da ne zna zašto ga povezuju sa Vukotićem i Dedovićem.

Šakoviću se na teret stavljaju krivično djelo teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Šaković je uhapšen u četvrtak oko 16 sati u hotelu “Hilton”, po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Njemu su lisice stavljene dok je sjedio za šankom sa jednim podgoričkim biznismenom. Kako se sumnja, Šaković, Dedović i Vukotić su 27. marta 2016. godine na jednom parking prostoru pucali na Stupara i Radonjića, koji su bliski kavačkom klanu.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.