Otvoren novi vrtić u Nikšiću, u adaptaciju uloženo 30 000 eura
Foto: Ministarstvo prosvjete

Otvoren novi vrtić u Nikšiću, u adaptaciju uloženo 30 000 eura

Predškolska ustanova "Dragan Kovačević" iz Nikšića otvorila je u Mjesnoj zajednici „Vir“ vaspitnu jedinicu “Izvor“, sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za boravak najmlađih na ovom području.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u adaptaciju objekta uloženo je 30 000 eura, a njegova površina je 170 m², i opremljen je po svim standardima i normativima.

U ovoj školskoj godini ovu vaspitnu jedinicu pohađa 90 djece od dvije do šest godina. 

Jedinica raspolaže sa tri radne sobe, kuhinjom, odgovarajućim brojem sanitarnih čvorova i centralnim hodnikom. Posjeduje lijepo uređen i bezbjedan dvorišni prostor opremljen po svim standardima za djecu. Objekat je pokriven video nadzorom. 

„U periodu od 2009. godine do danas u našoj opštini obuhvaćenost djece predškolskim obrazovanjem je porasla sa 33% na 56%“, saopštila je direktorica Ustanove Radmila Backović.

5167452210254210076673447300767907196174336n

Foto: Ministarstvo prosvjete

„Prostor konkretno ovog objekta urađen je po standardima i normativima. Takođe, kuhinja je opremljena po standardima za bezbjednost hrane ISO 22000 i HACCP sistem“, zaključila je Backović. 

„Ministarstvo prosvjete je, uz podršku predškolskih ustanova i UNICEFa, u prethodnim godinama uspjelo da poveća obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Danas je stopa obuhvata iznad 70%, što je značajan napredak u odnosu na prethodni period. Samo tri godine ranije stopa obuhvata je bila oko 55%. Paralelno sa time, aktivno se radi se na povećanju kapaciteta predškolskih ustanova. Samo u prethodne dvije godine otvoreno je 1 500 mjesta u vrtićima širom Crne Gore, a tim tempom ćemo nastaviti i ubuduće“, rekla je Arijana Nikolić – Vučinić, direktorica direktorata nadležnog za predškolsko vaspitanje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.