Evroliga u košarci: Budućnost poražena od Himkija u Podgorici
Foto:Anadolija

Evroliga u košarci: Budućnost poražena od Himkija u Podgorici

Košarkaši podgoričke Budućnosti poraženi su večeras na svom parketu od ruskog Himkija rezultatom 90:98 (20:22, 26:23, 19:23, 25:30), u meču 22. kola Evrolige.

U meču koji je 39 minuta bio izjednačen, pobjednik je odlučen u posljednjem minutu, kada je košarkašima Budućnosti pala koncentracija, za 60 sekundi izgubili su tri lopte, što je Himki iskoristio i upisao osmu pobjedu, uz 13 poraza. S druge strane, Budućnost je zabilježila 16 poraz, a upisala je i šest pobjeda. 

Gosti su bolje otvorili meč, poveli 5:0, ali je Budućnost ubrzo uzvratila, trojkama Džeksona povela 10:8. Do kraja četvrtine, u kojoj su gosti pogodili šest trojki, igralo se poen za poen, a Himki je prvu dionicu završio s prednošću 22:20. 

Nastavak meča donio je potpuno izjednačenu igru, gdje su se obje ekipe smjenjivale u vođstvo. Budućnost je na poluvrijeme otišla s prednošću 46:45, da bi Himki nešto bolje zaigrao u trećoj dionici i s dvije uzastopne trojke Dženkins poveo 68:65, uoči ključnih deset minuta. 

Budućnost je sjajno krenuo u posljednjoj dionici, razigrao se Bell koji je pogodio dvije trojke. Imali su domaći pet poena prednosti na pet minuta do kraja, i sve je ličilo na novu pobjedu Budućnosti pred svojim navijačima.

Ipak, u posljednjih 60 sekundi utakmice, Himki je najprije dao trojku, da bi Budućnost u tri naredna napada izgubila loptu, što su gosti iz Rusije iskoristili i slavili 90:98. 

U ekipi Budućnosti najefikasniji je bio Noris Kol, koji je ubacio 20 poena, dok je Goga Bitadze dodao 17 poena. U ekipi Himkija, Džordan Miki je ubacio 25 poena. 

Budućnost će u narednom kolu gostovati ekipi Žalgirisa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.