Policija u četiri grada rasvijetlila krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Foto: Ilustracija

Policija u četiri grada rasvijetlila krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i tom prilikom lišili slobode L.M. (18) i A.N. (16) zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, saopšteno je iz Uprave policije.

"Oni su, kako se sumnja, u noći 25/26. janura 2019. godine ovo kriivčno djelo počinili na štetu dispečerskog radnika u poslovnici jednog taksi udruženja, na način što su, maskirani i uz prijetnje pištoljima otuđili noivac u iznosu od 320 eura i mobilni telefon. Osumnjičeni su lišeni slobode. Policijski službenici su kod A.N. pronašli i oduzeli dva startna pištolja, za koje se sumnja da su korišćeni prilikom vršenja krivičnog djela, i otuđeni mobilni telefon koji će biti vraćen vlasniku. L.M. i A.N. su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u ODT u Kotoru koji je za njih donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", kazali su iz Uprave policije.

Navodeći da su službenici OB Kotor rasvijetlili krivično djelo teška krađa i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.S. (39) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.Dodajući da se sumnja da je D.S. ovo krivično djelo počinio na način što je, u toku noći, na jednom parking prostoru obio rezervoar teretnog motornog vozila marke „Iveko“, kojom prilikom je otuđio oko 130 litara goriva.

"Službenici CB Podgorica su lišili slobode O.Š. (23) iz Bosne i Hercegovine, nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu B.L. iz Podgorice. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počnio na način što je, od B.S. (42) saznao gdje oštećeni u stanu drži novac, i tokom januara ove godine došao do stana i upotrebom ključa otvorio vrata i otuđio novac u iznosu od 30.000 eura", navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz UP, podgorička policija je u prethodnom periodu lišila slobode B.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa putem podstrekavanja tako što je podstekavala O.Š. da počini tešku krađu na štetu B.L. na način što mu je rekla gdje B.L. u stanu drži novac u iznosu od 30.000 eura. O.Š. je, nakon otuđenja novca, sumnja se, B.S. dao 3.700 eura.

Policijski službenici su, kako se dodaje, postupajući po nalogu sudije za istragu, izvršili pretres stana koji koristi O.Š. i tom prilikom pronašli 18.000 eura.

Kriminallističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je O.Š. od otuđenog novca kupio vozilo marke „Fiat Stilo“, koje je oduzeto. Policija je oduzela i novac u iznosu od 18.000 eura koji će biti vraćen vlasniku. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

"Službenici OB Cetinje su rasvijetlili tešku krađu koja je počinjena na štetu Mitropolije crnogorsko – primorske i tom prilikom lišili slobode bezbjednosno interesantno lice I.P. (35) iz Cetinja. Naime, sumnje se da je I.P. upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva iz prostorija Cetinjskog manastira otuđio dobrotvorne priloge koji su se nalazili u drvenoj kutiji. Cetinjska policija je lišila slobode I.P. i on je priveden nadležnom tužiocu", naveli su iz Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.