"Sokoli" na 46. mjestu FIFA rang liste

Reprezentacija Crne Gore nalazi se na 46. mjestu rang liste koju je danas objavila Svjetska fudbalska federacija (FIFA).To je za dva mjesta slabiji plasman u odnosu na prethodno izdanje liste.

Ekipa selektora Ljubiše Tumbakovića posljednji meč odigrala je 20. novembra prošle godine protiv Rumunije, dok će prvi naredni izazov biti gostovanje Bugarskoj 22. marta, u prvom kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Belgija, Francuska, Brazil, Hrvatska, Engleska, Portugal, Urugvaj, Švicarska, Španija i Danska su i dalje deset najboljih fudbalskih selekcija na svijetu. 

Reprezentacija Srbije pala je za dva mjesta i trenutno se na FIFA-inoj listi nalazi na 31. mjestu, dok je Bosna i Hercegovina nazadovala za jednu poziciju i trenutno je 35.  Slovenci su 63., a Makedonci 71. na FIFA-inoj rang listi. 

Najslabije rangirana selekcije iz regiona je Kosovo koje je na 130. poziciji.

Najveći skok za čak 38 mjesta ostvarila je selekcija Katara koja je nakon nedavnog osvajanja Azijskog kupa sada na 55. mjesto FIFA-ine liste.

Najveći pad je doživjela selekcija Sjeverne Koreje koja je nazadovala za 12 pozicija i trenutno je 121.

Bahami i San Marino su i dalje najlošije rangirane reprezentacije u svijetu. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.