Poljska: Inspektori EU počeli istragu o mesu zaraženih krava
ilustracija

Poljska: Inspektori EU počeli istragu o mesu zaraženih krava

Istražitelji Evropske unije počeli su jednosedmičnu posjetu Poljskoj nakon izvještaja da su zaražene krave ilagalno zaklane i da je hiljade kilograma njihovog mesa završilo u više od deset zemalja.

Istraga koju vodi Evropska komisija počela je danas i trajaće do kraja sedmice. 

Afera sa mesom zaraženih krava otkrivena je nakon što je privatna stanica TVN objavila istraživačku priču praženu tajnim snimcima koji pokazuju da su bolesne krave tokom noći zaklane u klaonici u poljskom gradu Ostrov Mazovijecka. Ovo je urađeno bez prisustva veterinara koji bi tu morao biti u skladu sa zakonom.  

Poljska, koja je vodeći izvoznik govedine, prijavila je problem evropskom sistemu za brzo uzbunjivanje za hranu i ishranu, sistemu koji se koristi kako bi se pratio trag hrane nesigurne za ishranu i ona uklonila iz prodavnica. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.