Haradinaj: Taksa će ostati do priznanja, zapamtite
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Taksa će ostati do priznanja, zapamtite

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će taksa od 100 odsto na robu iz Srbije ostati na snazi sve do priznanja Kosova od strane Srbije.

On je u Klini kazao da taksa nije uvedena protiv Sjedinjenih Američkih Država, već protiv Srbije i Rusije.

"Srbija i Rusija su intezivno radili na povlačenju naših priznanja, uz novac i šta sve ne. Uradili su sve i svašta da ne postanemo dio Interpola. Mi nismo ucenili dijalog. A Hašim Tači je siutradan otišao na sastanak. Kako može (predsiednik Srbije Aleksandr Vučić) da kaže da neće da sjedne za sto bez povlačenje takse? Nema uslova za dijalog, dijalog može da se nastavi, ali bez uslova. Taksa će ostati do priznanja, zapamtite", kazao je Haradinaj, prenosi Beta.

On je dodao da neće dopustiti da Kosovo u dijalogu da dio svoje teritorije ili formiranje Republike Srpske jer to bi značilo "dovođenje Rusije unutar Kosova".

"Možemo da im damo samo tržište", kazao je on.

Govoreći o izjavama da Kosovo nepovlačenjem odluke o taksama pogoršava odnose sa SAD, Haradinaj je rekao da svi koji to kažu griješe, jer takse nisu uvedene SAD već Srbiji.

Osvrćući se na najave mogućnosti podjele Kosova kao rezultata sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, Haradinaj je rekao da neće biti razmjene teritorija i da Kosovo "neće dati ni jedan dio svoje teritorije, jer su Albanci dali previše teritorija".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.