Djevojčica iz Mojkovca liječena o trošku FZO, novih zahtjeva nije bilo

Djevojčica iz Mojkovca liječena o trošku FZO, novih zahtjeva nije bilo

Djevojčica Nikolina Baltić iz Mojkovca liječena je u Srbiji o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje a novih zahtjeva prema Fondu nije bilo.

To je danas saopštio FZO, povodom više apela za pomoć za liječenje djevojčice objavljenih u medijima.

Podsjetimo, osmogodišnja Nikolina boluje od tumora a apel za pomoć uputio je njen otac. Nakon toga organizovane su brojne manifestacije kako bi se prikupila sredstva. 

Iz FZO su danas, povodom ovog slučaja, podsjetili da se za liječenje oboljenja koja ne mogu uspješno da se liječe u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, osigurano lice  upućuje u zdravstvenim ustanovama van Crne Gore i to po prijedlogu konzilijuma ljekara odgovarajućih specijalnosti Kliničkog centra Crne Gore, i za tu namjenu Fond ima obezbijeđena sredstva u Budžetu.

Za ostvarivanje navedenog prava nadležna područna jedinica Fonda za zdravstveno osiguranje osiguranom licu izdaje uputnicu za liječenje i potvrdu o potrebi putovanja u cilju naknade troškova prevoza osiguranom licu po završenom liječenju.

FZO navodi i da je djevojčica upućivana liječenje od trošku Fonda

"Nikolina Baltić, osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Područna jedinica Mojkovac po uputu Fonda, a na prijedlog Konzilijuma ljekara Kliničkog centra Crne Gore liječena je u Kliničkom centaru Srbije -  Klinika za neurohirurgiju u periodu od 21.05.2015. godine do 28.05.2015. godine, na Institutu za majku i dijete – Beograd, u periodu od 28.05. do 02.06.2015. godine, kao i od  strane Fonda ponovo je upućena  06.12.2018. godine na Institut za majku i dijete – Beograd", saopštili su iz Fonda.

Troškovi liječenja išli su na teret  Fonda za zdravstveno osiguranje.

"Nikolininoj porodici od strane Fonda isplaćeni su troškovi prevoza za vrijeme liječenja u Kliničkom centru Srbije i u Univerzitetskoj dječijoj klinici, a  troškovi prevoza po uputu Fonda od 06.12.2018. godine na  Institutu za majku i dijete, Beogradu, od strane Fonda biće isplaćeni porodici Nikoline Baltić početkom naredne nedelje.Novih zahtjeva za dalje eventualno liječenje prema Fondu nije bilo, a prema informaciji sa kojom raspolažemo ni prema zdravstvenim  ustanovama iz sistema zdravstva.", saopštio je FZO.

Napominju da su sredstva za liječenje svih osiguranih lica obezbijeđena u Budžetu Fonda, pa sugerišu da se za eventualna dalja liječenja djevojčice Nikoline trebaju obratiti nadležnim zdravstvenim ustanovama, kao  i  Fondu za zdravstveno osiguranje koji će po prijedlogu Konzilijuma KCCG snositi  sve troškove (liječenja i putnih troškova u vezi daljeg liječenja).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.