Saradnja carinskih službi regiona za sigurnost društva
Foto: Uprava carina

Treći sastanak direktora

Saradnja carinskih službi regiona za sigurnost društva

Danas je u Podgorici Uprava carina Crne Gore bila domaćin trećeg sastanka na nivou direktora carinskih službi regiona Zapadnog Balkana. Skupu su se u uvodnom dijelu obratili ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp i direktor Uprave carina Vladan Joković.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, sastanak je nastavak dogovora postignutih na Samitu održanom u Londonu jula 2018. godine.

U sklopu Berlinskog procesa, zemlje Zapadnog Balkana su u Londonu potpisale Zajedničku deklaraciju o principima saradnje za organe za sprovođenje zakona na polju razmjene informacija.

GetImage5

Navodi se da je platforma za saradnju carinskih službi jedna od inicijativa kroz koju će se omogućiti jačanje prekogranične saradnje i utemeljenje okvira za efikasniju razmjenu informacija između uprava carina u cilju postizanja sigurnosti društva i zaštite finansijskih interesa zemalja regiona.

"Cijeneći doprinose koje carinske službe daju sveukupnoj bezbjednosti i napretku regiona, Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da kroz CSSF fondove pruža punu podršku inicijativama poput ove", naveli su iz Uprave carina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.