Izbori za Evropski parlament: Žuti prsluci predlažu svoje kandidate
Foto:AP

Izbori za Evropski parlament: Žuti prsluci predlažu svoje kandidate

Francuski antivladin pokret Žuti prsluci predložiće svoje kandidate na predstojećim izborima za Evropski parlament, saopšteno je iz tog pokreta.

"Građanski pokret je pokazao potrebu da svoj gnjev transformiše u politički projekat sposoban da pruži odgovore francuskom narodu koji ga je podržao", navedeno je u saopštenju, prenio je Rojters.

Ovaj pokret, koji do sada nije imao rukovodeću strukturu, mogao bi da osvoji 13 odsto glasova na izborima za EP u maju, pokazuje anketa koju je izradila firma Elab za BFM TV i bila bi na trećem mjestu - iza stranke predsjednika Emanuela Makrona Republika u pokretu i ekstremno desnog Nacionalnog skupa, nekadašnjeg Nacionalnog fronta.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.