Kancelarija za KiM: Napadnuta ambulanta u selu Novake kod Prizrena
Prizren, Ilustracija

Kancelarija za KiM: Napadnuta ambulanta u selu Novake kod Prizrena

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pri Vladi Srbije najoštrije je danas osudila napad na ambulantu u selu Novake kod Prizrena, upozorivši da je riječ o očiglednom pokušaju zastrašivanja malobrojnih Srba koji su ostali da žive u Metohiji u nemogućim uslovima i uprkos svakodnevnim pritiscima.

"Zdravstveni objekti su u civilizovanom svijetu pošteđeni razaranja čak i u ratnim uslovima, a ovaj vandalski napad pokazuje razmjere albanskog šovinizma i svu žestinu mržnje prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", navedeno je u saopštenju, javlja Anadolija.

Kancelarija je izrazila očekivanje da međunarodne institucije na Kosovu, "obzirom na eskalaciju neprijateljstva prema Srbima južno od Ibra", srpskom narodu hitno osiguraju bolju i efikasniju zaštitu jer na to su obavezane i svojim mandatom i vrijednostima koje deklarativno brane.

"Prištinu još jednom pozivamo da prestane da gradi društvenu klimu u kojoj će ovakvi napadi biti tolerisani, odobravani ili čak podsticani od strane najekstremnijih albanskih političkih struktura", dodali su iz Kancelarije za Kosovo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.