Federer, Berdih i Dimitrov u osmini finala Australijan opena
Federer, foto:Twiter

Federer, Berdih i Dimitrov u osmini finala Australijan opena

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se rano jutros u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu pobijedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:2, 7:5, 6:2.

Federer je do pobjede nad 21-godišnjim Amerikancem stigao za manje od 90 minuta igre, a na putu do trijumfa izgubio je samo tri poena na svoj prvi servis.

Švajcarac će u osmini finala igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je u trećem kolu bio bolji od Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije sa 6:3, 3:6, 7:6, 6:4.

Biće to prvi meč Federera i Cicipasa.

U četvrto kolo prvog grend slem turnira u sezoni plasirao se i Čeh Tomaš Berdih koji je slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana u četiri seta 5:7, 6:3, 7:5, 6:4 posle tri sata i dva minuta igre.

Protivnik trenutno 57. teniseru svijeta u osmini finala biće pobjednik meča Rafael Nadal Aleks de Minaur.

Do četvrtog kola stigao je i 21. teniser svijeta, Bugarin Grigor Dimitrov koji je posle nešto više od dva sata igre pobijedio Italijana Tomasa Fabijana sa 7:6, 6:4, 6:4. 

Dimitrov će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz meča Andreas Sepi Frensis Tijafo.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.