Demokrate najoštrije osuđuju napad na Crnogorsku: Nedopustiv čin koji je upren protiv mirnog života građana
Demokratska Crna Gora

"Nasilje nikada ne može i ne smije predstavljati rješenje"

Demokrate najoštrije osuđuju napad na Crnogorsku: Nedopustiv čin koji je upren protiv mirnog života građana

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje sinoćni napad na prostorije Crnogorske u Budvi.

"Slobodno djelovanje političkih subjekata i izražavanje političkih stavova i mišljenja neophodan je uslov za dalju demokratizaciju crnogorskog društva. Za svaku državu koja teži vladavini prava i koja jemči ljudska prava, pravo na mirno uživanje imovine svakog pojedinica i organizacije mora biti zaštićeno", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni ocjenjuju da u demokratskom društvu nasilje nikada ne može i ne smije predstavljati rješenje.

"Ovo nije samo napad na jednu političku partiju, već je u pitanju nedopustiv čin koji je uperen protiv mirnog život građana Budve. Zato je neophodno da država pokaže da je u stanju da zaštiti svakoga, bez obzira na političku opredijeljenost", navode iz DCG-a.

Prema njihovim riječima, sigurnost svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i političku orijentaciju, mora biti na prvom mjestu. Dodajući da očekuju od nadležnih organa da preduzmu sve neophodne mjere i radnje, u skladu sa zakonom, kako bi što prije rasvijetlili ovaj slučaj, a počinioce ovog vandalskog čina doveli poznaniju prava.

"Ne smijemo dozvoliti da ovaj čin mržnje naruši sliku Crne Gore, i društva u cjelini, kao primjer multinacionalnog, multivjerskog i multikulturalnog sklada. Zato se nadamo da će reakcija nadležnih institucija biti pravovremena kako bi počinioci ovog vandalskog čina bili otkriveni i sankcionisani, jer za nasilje, i mržnju uopšte, ne može biti razumijevanja i opravdanja", poručili su iz Demokratske Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.