Tehnika koja decenijama daje rezultate: Kad mašina nema, volovima čiste seoski put (VIDEO)
Kovren, foto:Čitalac Kodexa

Bijelo Polje pod snijegom

Tehnika koja decenijama daje rezultate: Kad mašina nema, volovima čiste seoski put (VIDEO)

Snijeg koji više od dva dana pada u Bijelom Polju uposlio je sve, od opštinskih službi do građana. Čisti se lopatama, teškom mehanizacijom i tzv. vozama.

Kompletna mehanizacija bjelopoljskog preduzeća Lim i danas predano na radi na održavanju prohodnosti najfrekvetnijih puteva u gradu i do mjesnih centara.

Danas je došlo do kratke, 10minutne obustave saobraćaja u Bijelom Polju u ulici 3. sandžačke brigade ka autobuskoj stanici kada je vozač beranskog autobusa zbog klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i prepriječio put.

Dejan Luković šef opštinskog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj napominje da su gore pomenute dionice prohodne ali da se otežano saobraća zbog snijega koji neprestano pada.

4971626422830500586866863462382332277686272n

Neprekidno se radi na čišćenju gradskog i prigradskog područja, foto:Kodex

Napominje i da je upotreba zimske opreme obavezna te apeluje na  vozače da oprezno voze.

Što se tiče ruralnog područja, mehanizacija je upućena danas.

“Pored prioritetnih dionica danas smo proširili polje djelovanje i aktivirana je mehanizacija privatnika sa kojima imamo sklopljene ugovore o saradnji. Mehanizacija je danas upućena u sela Pavino Polje, Barice, Korita, Goduša, Vlah, Kanje, ka Pisanoj Jeli itd.”, kazao je Kodexu Luković.

Pored toga na čišćenju seoskih puteva rade i tzv.  traktorske voze.

Ima i onih koji nisu čekali da opštinske službe pročiste puteve. Snimak i fotografije dobili smo iz sela Gorice, kada su mještani sa tzv. vozom koju su vukli volovi a koju je pratilo terensko vozilo samoinicijativno pročistili lokalni makadamski put.

493443283762651062662511217680171092410368nFoto:Čitalac Kodexa

“Ovako smo čistili prije 40 godina a tako i danas u 21. Vijeku. To je tehnika koja nas nikad ne izdaje”, kazao je Kodexu mještanin ističući da je u tom kraju visina sniježng prekrivača oko 60 cm.

Visina snijega u gradskom području je oko 40 cm.

Prema najavama meteorologa za sjutra se očekuje prestanak padavina ali i pad temperature koja će se spustiti i do minus 14 stepeni Celzijusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.