Izuzetna akcija spašavanja skijaša: Helikopter se naslonio na planinu (VIDEO)
Foto:Screenshot

Izuzetna akcija spašavanja skijaša: Helikopter se naslonio na planinu (VIDEO)

Pilot helikoptera francuske spasilačke službe pokazao je izuzetnu umiješnost kontrolisanja svoje letjelice tokom akcija izvlačenja povređenog skijaša na francuskim Alpima.

Spašavanje povrijeđenog 19-godišnjeg Emanuela de Belavojna, kom je koljeno popustilo, odigralo se u regionu Overnja-Rona-Alpi, a njegov prijatelj Nikolas Dereli snimio je čitavu akciju.

Na snimku se vidi kako helikopter dolijeće u pomoć, a onda ga pilot, kako bi što bliže prišao skijašu, usmjerava toliko blizu planine da se nos zabio u snijeg.

Izuzetne letačke sposobnosti pilota izazvale su sjajne reakcije na društvenim mrežama.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.