Bijelo Polje: Putevi Prve kategorije prohodni, građani i preduzeća da očiste prilaze
Mehanizacija od jutra na terenu, foto:Kodex

Kompletna mehanizacija od ranog jutra na terenu

Bijelo Polje: Putevi Prve kategorije prohodni, građani i preduzeća da očiste prilaze

U Bijelom Polju visina sniježnog pokriviča iznosi oko 30 cm dok je u pojedinim selima čak oko pola metra. Kompletna mehanizacija komunalnog preduzeća Lim je od ranog jutra na terenu.

Kako nam je kazao Dejan Luković iz opštinskog Skretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj prekida saobraćaja nije bilo a shodno propisima je posuta so i rizla. Zbog snijega koji je neprekidno padao tokom dana, lokalne službe su radile na održavanju prohodnosti prioritetnih pravaca, glavnih gradskih i prigradskih ulica i onih prema bolnici i drugim važnim institucijama.

"Putevi Prve kategorije su prohodni. U pitanju su najfrekvetnije gradske ulice i putevi do mjesnih centara", kazao je Luković za Kodex objašnjavajući da se na rasčišćavanju tih saobraćajnica radilo tokom cijelog dana budući da je snijeg padao bez prestanka. 

Tokom popodneva, počelo je i čišćenje bočnih gradskih ulica koje spadaju u Drugu kategoriju.

496098511372709838606601301188779301666816n

Lozna, foto:Čitalac Kodexa

Prema riječima Lukovića sjutra će biti angažavona i privatna mehanizacija i tzv. voze koje će raditi na uklanjaju snijega sa lokalnih seoskih puteva. Moli građane za strpljenje i dodaje da je juče i danas mehanizacija upućivana i u pojedina sela kako bi se obezbijedila prohodnost puteva zbog smrtnih slučajeva i bolesti.

Građani i preduzeća da održavaju prilaze

Iz bjelopoljske Komunalne policije podsjetili su da su preduzeća, druga pravna i fizička lica dužna su da očiste snijeg sa prilaznih puteva i staza koje koriste, kao i da ih posipaju odgovarajućim materijalom (rizla ili so) u slučaju poledice i to počev od kolovoza pa do svojih objekata, kojima ti prilazni putevi služe.

"Fizička i pravna lica (korisnici komunalnih usluga) koji koriste stambene i poslovne zgrade, staraju se o uklanjanju snijega i posipanju prilaznih staza i trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice ispred, okolo tih zgrada do kolovoza, kao i o uklanjanju snijega i leda sa krova zgrade ako snijeg, odnosno led predstavlja opasnost za prolaznike ili samu zgradu.Ako u prizemlju stambene zgrade postoji poslovna prostorija, o uklanjanju snijega i posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekta u njegovoj širini do kolovoza, stara se korisnik, odnosno vlasnik tih prostorija", kazali su u saopštenju.

Kako su naveli, za uklanjanje snijega i leda oko montažnih objekata privremenog karaktera postavljenih na dijelu javne površine u širini do 5 metara, odgovorno je lice kome je odobreno postavljanje tog objekta.

Takođe, za uklanjanje snijega i posipanje trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekata u izgradnji odgovoran je izvođač radova i investitor.

Povremeni prekidi u napajanju električnom energijom

U selima Baricama i Stožeru uspostavljeno je redovno elektrosnabdijevanje nakon kvarova uslovljenih sniježnim padavinama, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

cedis

Otklonili kvar, foto:Cedis

U ostalim djelovima Bijelog Polja snabdijevanje električnom energijom je, kako su naveli, uredno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.