Podgorica: Snijeg obara drveće, komunalna policija izrekla 34 kazne zbog neodržavanja prilaza
Foto:Facebook/Podgorički vremeplov

Podgorica: Snijeg obara drveće, komunalna policija izrekla 34 kazne zbog neodržavanja prilaza

Komunalni policajci u Podgorici su izdali 34 prekršajna naloga i izrekli novčane kazne u iznosu od 2890 eura zbog nečišćenja snijega.

U Podgorici visina sniježnog pokrivača iznosi oko 10 cm snijega. Svi raspoloživi kapaciteti Glavnog grada stavljeni su u funkciju, kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju saobraćaja. Kako je objavljeno na društvenim mrežama, snijeg koji ne prestaje je oborio i drvo u Podgorici koje je palo na parkirani automobil.Podsjetimo, Aerodrom u Podgorici je zatvoren zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Komunalna policija izrekla je i prve kazne zbog neodržavanja prilaza.

"Komunalni policajci Komunalne policije Glavnog grada-Podgorice su, u skladu sa zakonski propisanim ovlašćenjima, u cilju sprečavanja mogućih posljedica izazavanih sniježnim padavinama, sprovodili komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji su postupali suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće kojim je propisana obaveza pravnih i fizičkih lica  u dijelu čišćenja snijega sa prilaznih puteva i staza koje koriste, posipanja odgovarajućim materijalom i čišćenja snijega, kao i posipanja trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred stambenih zgrada i uklanjanja snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i starajnu o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekata", saopšteno je iz Glavnog grada.

U toku dana, u navedenoj oblasti subjektima komunalnih nadzora su izdata 34 prekršajna naloga, kojima su saglasno kaznenim odredbama citirane odluke izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 2,890 eura.

Glavni grad je ranije danas podsjetio da je članom 32 Odluke o održavanju čistoće propisana obaveza za  pravna lica, preduzetnike i fizička lica da očiste snijeg sa prilaznih puteva i staza koje koriste i da ih posipaju odgovarajućim materijalom u slučaju poledice i to počev od kolovoza pa do svojih objekata, kojim ti prilazni putevi služe.

"Članom 33 iste odluke propisano da:”Pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja koriste stambeno- poslovne i poslovne zgrade staraju se o čišćenju snijega i o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred tih zgrada. Ako u prizemlju stambene zgrade postoji poslovna prostorija, o uklanjanju snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekta, dužan je da se stara vlasnik, odnosno korisnik tih prostorija.”, kaže se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.