Zapalio se teretni brod sa 3.500

Zapalio se teretni brod sa 3.500 "nisana", nestalo 5 mornara

Najmanje pet mornara je nestalo u požaru koji je izbio na teretnom brodu nasred Pacifika. Teretnjak koji prevozi oko 3.500 automobila zapalio se iz nepoznatih razloga oko 3.200 kilometara od Havaja.

U pomoć teretnjaku "Sincerity Ace" doplovilo je pet brodova koji su se zatekli u blizini i spasili 16 članova posade, javlja AP a prenosi RTS.

Nastavak spasilačke operacije je pod velikim znakom pitanja, jer se olupina broda nalazi daleko van dometa helikoptera i brodova Obalske straže, koja je u pomoć uputila dva aviona velikog dometa – HC-130 "herkules" i P-8 "orion"

Još uvijek nije jasno ni kako je poginulo pet mornara, ali su posade brodova koji su doplovili u pomoć japanskom teretnjaku javile da se raspao jedan od spasilačkih čamaca, kao i da su vidjeli četiri leša kako plutaju na površini.

"Sincerity Ace" može da ponese čak 6.500 automobila i izgrađen je 2009. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.