Pohvaljeni napori SDT-a u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije
Katnić i Rajzing Rajnke

Ambasadorka SAD-a posjetila SDT

Pohvaljeni napori SDT-a u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić razgovarao je u Specijalnom državnom tužilaštvu, sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Glavni specijalni tužilac poželio je ambasadorki Rajnke dobrodošlicu i upoznao je sa organizacijom Specijalnog državnog tužilaštva, kao i postignutim rezultatima u prethodne tri godine, sa posebnim osvrtom na rezultate koji su u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije ostvareni tokom 2018.godine.

“U godini na izmaku specijalni tužioci su u 24 predmeta donijeli naredbe o sprovođenju istrage protiv 283 lica. Od toga se 15 predmeta, kojim je obuhvaćeno 171 lice, odnosi na krivična djela organizovanog kriminala, dok se 4 predmeta  protiv 17 lica odnose na  krivična djela visoke korupcije, a 3 predmeta protiv 82 lica na pranje novca” – istakao je Katnić.

Ambasadorka Rajnke saopštila je da je upoznata sa radom Specijalnog državnog tužilaštva i pohvalila napore da se postignu vidljivi rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Sagovornici su sa saglasili da do efikasne borbe protiv svih vidova kriminala dovodi maksimalno jedinstvena  koordinacija i saradnja svih  nadležnih državnih institucija. S tim u vezi Katnić je istakao kvalitet saradnje Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog tima čiji pripadnici postupaju po nalozima specijalnih tužilaca.

Katnić se zahvalio na kontinuiranoj pomoći koju Specijalno državno tužilaštvo dobija od američke ambasade u Podgorici. Ambasadorka Rajnke upoznala je Glavnog specijalnog tužioca da će amasada SAD-a u Podgorici nastaviti da Specijalnom državnom tužilaštvu pruža podršku u vidu donacija za opremu, praktičnih obuka i studijskih posjeta, na čemu se Glavni specijalni tužilac unaprijed zahvalio.

Sastanku su prisustvovali i pravni savjetnici u ambasadi SAD-a u Podgorici Erik Larson i Ana Grgurević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.