Budžet opštine Nikšić za narednu godinu 21,9 miliona eura
Foto: onogost.me

Grbović očekuje suficit 2019.

Budžet opštine Nikšić za narednu godinu 21,9 miliona eura

Budžet opštine Nikšić, koji je za narednu godinu planiran u iznosu od 21,9 miliona eura, što je oko dva miliona više nego za 2018., usvojen je danas u lokalnom parlamentu.

Kako je ovom prilikom istakao predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, očekuje da će na kraju 2019. godine biti ostvaren čak i suficit, što, kako je naglasio, govori o dobrom radu u lokalnoj upravi.

„Mi otprilike u naredne dvije godine 2020/2021 imamo obaveze po kreditima i reprogramu poreza doprinosa kreditu za kolektor otpadnih voda i i nekim preostalim komercijalnim kreditima oko 2,6 miliona eura. Već od 2021. to će se spustiti na 1,6 miliona eura, a to je, znači, dugoročni kredit na 20 godina za kolektor i reprogram od 20 godina i opština neće imati ostalih nikakvih dugova i moći će ipak relaksiranije da radi i postiže još bolje rezultate“, objasnio je Grbović.

Kako je najavio, planirano je više investicionih projekata u narednoj godini, ne samo onih koje će finansirati opština, nego i preko Direkcije za saobraćaj, Direkcija javnih radova, privatnih investitora i stranih finansijera.

„Nikšić će naredne godine biti veliko gradilište.Tu posebno naglašavam novi blok vjetrenjača na Gozdu, u vrijednosti od oko 70 miliona eura. Očekujem brzu izgradnju Doma za stare, rekonstrukciju Doma revolucije, zatim rekonstrukciju Dvorca kralja Nikole, izgradnju Zapadne tribine Fudbalskog kluba Sutjeska, što je zaista značajna investicija“, naveo je Grbović.

Nada se, kako ja kazao, da će i ulaskom Vojske Crne Gore doći do povećanja kapaciteta Aerodroma Kapino Polje i stvoriti se uslovi da se pojedini kapitalni poslovi završe.

Pored toga, Grbović je istakao da je za rekonstrukciju zgrade Opštine planirano oko 600.000 eura, kao i da imaju namjeru da srede fasade i ostalih zgrada na Trgu, a sve sa ciljem, kako je kazao „da nam Nikšić bude ljepši“.

Dom revolucije će, prema riječima prvog čovjeka opštine, omogućiti zaposlenje oko 150 ljudi, a Dom za stare oko 80.

Izvor.onogošt.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.