Vlada Španije povećava minimalnu platu za 22 %, iznosiće 900 eura
Ilustracija

"Bogata zemlja ne može imati siromašne radnike"

Vlada Španije povećava minimalnu platu za 22 %, iznosiće 900 eura

Španski premijer Pedro Sančes izjavio je da će minimalna plata u njegovoj zemlji biti povećana za 22 posto, odnosno da će iznositi bruto 900 eura.

Sančes je tokom zasjedanja španskog parlamenta odgovarao na pitanje predstavnika opozicije, a tom prilikom je potvrdio da će minimalna plata u zemlji biti povećana rekordnim procentom, najvećim od 1970. godine. 

Premijer je kazao kako će 21. decembra ove godine u Barseloni biti održana sjednica Vlade Španije, na kojoj će biti usvojena odluka o povećanju minimalne plate u Španiji na 900 eura. 

"Bogata zemlja ne može imati siromašne radnike", kazao je španski premijer.

U periodu od 2008. do 2016. godine u Španije je dolazilo do vrlo malih povećanja minimalne plate, te je plata u ovom periodu sa 600 povećana na 655 eura. U 2017. godini ova cifra se popela na 707 eura, a u 2018. godini na 735 eura. 

Očekuje se da će povećanje minimalnih plata u Španiji osjetiti najmanje 1,6 miliona stanovnika, prvenstveno mladi i žene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.