Rasvijetljene krađe: Krali automobile, alat,električne kablove, iz apoteke odnijeli 250 eura...
Ilustracija

Podgorica i Tivat

Rasvijetljene krađe: Krali automobile, alat,električne kablove, iz apoteke odnijeli 250 eura...

Policija u Podgorici rasvijetlila je devet a u Tivtu četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, D.M. (22) iz Podgorice  uhapšen je zbog sumnje da je počinio dva KD teška krađa na štetu dva lica.

"On je ova djela, sumnja se, počinio na način što je upotrebom podesnog sredstva provaljivao u kuće i pomoćne objekte kojom prilikom je otuđio tehniku, pokućstvo i alat", saopšteno je.

Takođe, službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli poseban izvještaj protiv maloljetnog F.T. (15) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio KD oduzimanje motornog vozila. 

"Sumnja se da je F.T. dok je boravio u kući oštećenog uzeo ključeve od pmv „Renault Twingo“, te da je vozilo potom stavio u pogon i udaljio se. Policija je potom došla do saznanja da se vozilo nalazi kod F.T.", navode iz policije.

 Nadalje, službenici podgoričke policije su lišili slobode D.K. (37) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio pet krivičnih djela krađa na štetu više pravnih lica.

"On je u periodu od 16. do 29. novembra 2018. godine sa gradilišta otuđio više komada elektro alata i veću količinu električnih kablova", dodaje se.

Takođe, slobode je lišen i V.K. (47) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu jedne firme. On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je sa prodajnog pulta otuđio elektro alat i udaljio se sa lica mjesta.

Osim toga, službenici tivatske policije su rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i tom prilikom tužiocu za maloljetnike u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih L.K. (17) iz Podgorice i A.A. (15) iz Berana.

"Na teritoriji Opštine Tivat, osumnjičena lica su, sumnja se, sa E.H. (13), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom su uz prijetnju pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da se ne radi o pravom pištolju nego o replici, od radnice jedne apoteke otuđili novac u iznosu od 250 eura. Oni su se nakon izvršenog krivičnog djela, kako se sumnja, taksi vozilom uputili u pravcu Podgorice, gdje su ih službenici CB Podgorice, postupajući na osnovu informacija službenika tivatske polcije, lišili slobode. Replika pištolja i otuđeni novac su pronađeni.", navodi se iz policije.

Kriminalističkom obradom, tivatska policija je došla do sumnje da su A.A. i L.K. počinili i još KD teška krađa, KD teška krađa u pokušaju i KD razbojništvo u pokušaju na teritoriji Tivta.

"Tom prilikom su ova lica, sumnja se, upotrebom podesnih sredstva i prijetnjama replikom pištolja otuđili cigarete i mobilni telefon koji služi za dopunu računa. Podsjećamo da su ova lica lišena slobode od strane podgoričke policije zbog sumnje da su počinila pet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na teritoriji Podgorice", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.