Kalifornija: U požaru smrtno stradalo 88 osoba, za 203 se traga

Kalifornija: U požaru smrtno stradalo 88 osoba, za 203 se traga

Najmanje 88 osoba je smrtno stradalo u požaru koji je u saveznoj američkoj državi Kaliforniji izbio 8. novembra, a koji je u nedjelju stavljen pod kontrolu.

Šerif okruga But Kori Honea izjavio je kako su pronađena još tri tijela osoba stradalih u požaru Kamp, čime je broj poginulih povećan na 88.

Honea je saopštio kako se 203 osobe još uvijek vode kao nestale.

Sekretar za unutrašnje poslove SAD-a Rajan Zinke, nakon posjete Paradajzu, koje je najviše pogođeno požarom, izjavio je kako bi nastala šteta mogla iznositi milijarde dolara.

Neimenovani zvaničnik Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) saopštio je kako je američka vlada osobama koje su zbog požara raseljene na sjeveru Kalifornije, pružila pomoć veću od 20 miliona dolara.

Portparol FEMA-e Frank Mansel za AP je kazao kako je 15,5 miliona dolara pomoći utrošeno na smještaj ljudi.

Mansel je pojasnio kako su ostala sredstva utrošena za ukop stradalih i druge potrebe.

U požaru koji je izbio u Paradajzu 8. novembra izgorjelo je oko 14.000 kuća, 514 poslovnih objekata i 4.265 zgrada.

Vatrena stihija je obuhvatila prostor od 620 kvadratnih kilometara, a riječ je o najvećem požaru i požaru s najviše stradalih u istoriji Kalifornije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.