Agović u Višegradu: Dogovorene aktivnosti u oblasti turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Agović u Višegradu: Dogovorene aktivnosti u oblasti turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Samostalni Savjetnik za turizam u Sekretarijatu za preduzetništvo i ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje Agović Samedin, je na poziv Danice Nešević koordinatora prekogranične regije „Drina- Tara“ pri Stalnoj radnoj grupi za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG) prisustvovao na XIX sastanaku Grupe zainteresovanih strana prekograničnog regiona "Drina-Tara" koji je održan 14. novembra 2018. godine u Višegradu.

Sastanak je bio posvećen iskustvima u implementaciji aktivnosti baziranih na pristup razvoja teritorije u 7 prekograničnih regiona sa posebnim osvrtom na prekogranični region „Drina-Tara“ u sklopu projekta finansiranog od strane Evropske Unije “Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja”, kao i planiranju naredne faze projekta usmjerene na diverzifikacije ekonomskih aktivnosti u ruralnim prekograničnim područjima kroz uspostavljanje malih lanaca vrijednosti, saopštio je Agović.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci u radu koji se tiču projekata u oblasti  turizma i poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Takođe, sastanak je bio dobra prilika da se dogovore buduće aktivnosti u regionu: implementacija podržanih manifestacija, podrška u cilju pripreme prijedloga projekata za apliciranje kod dostupnih fondova, studijska posjeta za članove grupe zainteresovanih strana, Forum poljoprivredne politike", kazao je Agović.

swgviegradjpg3

Regionalni ekspert iz oblasti poljoprivredno-prehrambrenih proizvoda, Predrag Marković, je prezentovao podatake prikupljene u cilju mapiranja lanaca vrijednosti poljoprivredno prehrambenih proizvoda i njhovog razvoja.

SWG (Standing Working Group for regional rural development in the South Eastern Europe) je međunarodna međuvladina organizacija, koja se sastoji od članova vladinih institucija odgovornih za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Region je uspostavljen u okviru EC projekta ,,Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i eknomoskog razvoja prekograničnih područja".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.