Crna Gora u subotu gostuje Srbiji, Tumbaković: Nemamo šta da izgubimo
Sa treninga, foto:AA

Liga nacija

Crna Gora u subotu gostuje Srbiji, Tumbaković: Nemamo šta da izgubimo

Crna Gora i Srbija odigraće u subotu u Beogradu utakmica koja će odlučiti koja reprezentacija će osvojiti prvo mjesto u grupi "C" novoformirane fudbalske Lige nacija. Nakon rutinske pobjede u Podgorici u oktobru, Srbija i u ovom meču ulazi kao favorit, dok u taboru Crne Gore očekuju da odigraju mnogo bolji meč nego u oktobru.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore priprema se u Podgorici za dva ključna susreta u Ligi nacija, koji će odlučiti pobjednika grupe. Crna Gora najprije u subotu gostuje Srbiji, dok tri dana kasnije dočekuje Rumuniju. 

Kao i uoči prethodnih okupljanja, povrede i ovoga puta muče selektora Ljubišu Tumbakovića.

Sa spiska od 27 fudbalera otpali su najbolji igrači selekcije – Stevan Jovetić, Stefan Savić i Nikola Vukčević. Zbog toga, u reprezentaciju su danas naknadno pozvani Stefan Lončar iz Sutjeske, Igor Vujačić iz Zete i Nemanja Mijušković, fudbaler rumunskog Sibiua. 

Crna Gora sa realnim šansama ulazi u dva naredna meča. Srbija je lider grupe sa osam bodova, Crna Gora ima bod manje, dok je Rumunija osvojila šest. Posljednja je Litvanija, koja je bez bodova. Računica za Crnu Goru je jasna, pobjeda u Beogradu značila bi prvo mjesto u grupi. 

Selektor Ljubiša Tumbaković saglasan je da ekipa s realnim šansama ulazi u ovaj novembarski termin. 

"Po tabeli, šansu imamo. Za razliku od oktobarskog termina, mislili smo da ćemo imati kompletnu ekipu, ali smo sada u lošijoj situaciji nego što smo bili. To ne govorim zato što se žalim, jednostavno to je neka naša realnost. U Beogradu idemo sa ekipom koja je po imenima slabija, ali to ne znači da ćemo da igramo slabije. Naprotiv, očekujem da odigramo daleko bolju utakmicu nego što smo odigrali u Podgorici. Nemamo šta da izgubimo“, kazao je Tumbaković, koji je večeras vodio trening reprezentacije. 

2018111223338770538967994Web

Tumbaković: Naša prednost je da ništa ne moramo, ali mnogo želimo, foto:AA

Istakao je da je šansa Crna Gora ta što Srbija u meč ulazi kao favorit. 

"Njihovi igrači su bili vrlo pozitivni posljednjih nedjelja. Njihovi igrači su pogađali, asistirali. Njihova pobjeda protiv nas bi značila prvo mjesto o grupi, zato su i optimisti. To je naša šansa. Pokušaćemo da iskoristimo neke njihove slabosti ako ih bude bilo. Naša prednost je da ništa ne moramo, ali mnogo želimo“, poručio je Tumbaković. 

Reprezentacija će u Podgorici trenirati do petka, kada je predviđen let za Beograd. Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" zakazana je za subotu od 15 časova.

Izvor:Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.