Astronauti zbog kvara na motoru morali vanredno da slete u Kazahstan (VIDEO)
ilustracija

Raketa "Sojuz"

Astronauti zbog kvara na motoru morali vanredno da slete u Kazahstan (VIDEO)

Američki i ruski astronauti, Nik Hejg i Alesej Ovičinjin sletjeli su u Kazahstan i "s njima je uspostavljen kontakt".

Izvor je dodao da dvojica astronauta "nisu povrijeđena" tokom vanrednog slijetanja zbog kvara jednog od motora rakete "Sojuz" koja je trebalo da kapsulu s njima odnese do Međunarodne svemirske stanice u orbiti Zemlje,objavila je ruska novinska agencija "Ria Novosti", pozivajući se na izvor u ruskoj službi za istraživanje svemira.

Pošto su Hejg i Ovčinjin danas prije podne uzletjeli s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, trebalo je da šest sati kasnije stignu do Međunarodne svemirske stanice, ali je jedan od motora "Sojuza" otkazao ubrzo po lansiranju.

Spasilački timovi su čekali spremni da se upute na očekivano mjesto prizemljenja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.