Evo šta Unija misli o korekciji granice Srbije i Kosova
Evropski parlament

Evo šta Unija misli o korekciji granice Srbije i Kosova

Prvi put u Evropskom parlamentu u utorak je na sjednici Spoljnopolitičkog odbora usvojen Izvještaj sa unijetim kompromisnim amandmanom, koji se odnosi na razgovore o mogućoj korekciji "granica" kao dijelu rješenja o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u okviru briselskog dijaloga.

"Podržava se dijalog kome posreduje EU kao okvir za postizanje sveobuhvatnog dogovora između Srbije i Kosova. Smatra se da svaki sporazum može biti prihvatljiv samo ako je obostrano usaglašen, uzima u obzir ukupnu stabilnost regiona i međunarodno pravo", zaključuje se u tekstu kompromisnog amandmana.

Istovjetan tekst unijet je i u izvještaj o samoproklamovanom Kosovu koji je takođe usvojen u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta.

Za izvještaj sa dodatim amandmanima glasalo je 49, a protiv su bila tri člana Spoljnopolitičkog odbora.

Inače, članovi Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta podnijeli su ukupno 239 amandamna na tekst izvještaja od kojih je prihvaćeno 27.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.