Predstava za djecu Plavi zekan u četvrtak u Nikšićkom pozorištu

Predstava za djecu Plavi zekan u četvrtak u Nikšićkom pozorištu

U četvrtak, 27. septembra, u okviru Septembarskih dana 2018 i Nikšićke kulturne scene, Opština Nikšić u saradnji sa Nikšićkim pozorištem, organizuje besplatno izvođenje predstave za djecu „Plavi zekan” za sve đake prvake na teritoriji tog grada.

Predstava će biti izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta, u dva termina, od 10h i 12h.

„Plavi zekan” je muzičko-scenski performans za djecu. Predstava je inspirisana poznatom pjesmom Duška Radovića, „Plavi zec”. Sastoji se od četiri vokalno-instrumentalne kompozicije i od kratkih, duhovitih pričica koje akter pripovijeda na sceni, a koje imaju ujedno i edukativni i zabavni karakter (zašto je potrebno čuvati okolinu, zašto se hraniti zdravo, biti dobar drug itd…).

Performans je zamišljen interaktivno. Zabavljač, u kostimu „plavog zeca” djeluje tako da u svoju izvedbu, kroz slobodne forme izraza, „uključuje” i djecu u svoj nastup.

Predstavu je režirao Brano Koćelo, “Plavog zekana” igra Nikola Vemić, muziku i aranžman je uradio Rade Đurđevac, scenografiju Milorad Garčević. Kostim je osmislila Ivana Vemić, a izradila radionica “Lutkac” iz Beograda. Gosti na predstavi su Ivona Garčević i Vuk Vemić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.