U vojnoj bazi otkriveno više od tone kokaina
Foto: AP

U vojnoj bazi otkriveno više od tone kokaina

Više od jedne tone kokaina namijenjenog Meksiku zaplijenjeno je u jednoj bazi ekvadorskog ratnog vazduhoplovstva, a dva vojnika su uhapšena.

Višemjesečna istraga je dovela do identifikovanja mreže za šverc droge koju su vodili pripadnici vazduhoplovstva, rekao je direktor jedinice za borbu protiv droge Karlos Alulema.

Pripadnici policije i tužilaštva su pretresli bazu u Manti, luci na Pacfiku, i otkrili više od 1,1 tone kokaina, uskladištenog za "kasnije slanje u Meksiko". 

Komandant ratnog vazduhoplovstva, general Patrisio Mora, ranije je rekao da je "vozilo koje je prenosilo oko tonu droge" zaustavljeno na zemljištu aerodroma u Manti i da su uhapšena dva vojnika. 

On je novinarima rekao da uhapšeni vojnici nisu zaposleni u bazi Manta, kao i da vojska sarađuje s istražiteljima na rasvjetljavanju "izolovanog slučaja u koji je umiješano osoblje vazduhoplovstva". 

Aerodrom u Manti se koristi i za vojne i za civilne potrebe. 

Prošle godine je u Ekvadoru zaplijenjeno 98 tona droge, a 2016. je sa 110 tona oboren rekord.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.