Po Interpolovoj potjernici uhapšen Šapčanin u Baru zbog više krivičnih djela
Ilustracija

Po Interpolovoj potjernici uhapšen Šapčanin u Baru zbog više krivičnih djela

Službenici Regionalnog centra granične policije „Jug“ u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bar su lišili slobode P.V. (64) iz Šapca, državljanina Srbije, za kojim je raspisana Interpolova potjernica od strane NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 7 godina zbog krivičnog djela trgovina drogom i krivičnog djela teška krađa, kao i radi vođenja krivičnog postupka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločini protiv civila u saizvršilaštvu.

Niame, službenici RCGP „Jug“ i CB Bar su, 20.jula oko 16 časova i 30 minuta, postupajući na osnovu operativnih informacija da se na teritoriji Opštine Bar nalazi lice koje se potražuje po Interpolovoj potjernici, u mjestu Utjeha, zatekli jedno lice u vršenju krivičnog djela nezakonit ribolov, a koje je tom prilikom policijskim službenicima dalo lažne lične podatke.

"Kriminalističkom obradom u CB Bar utvrđeno je da se radu o P.V. i da se on potražuje po dva osnova od strane NCB Interpol Beograd, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnog djela trgovina drogom i krivičnog djela teška krađa, kao i radi vođenja krivičnog postupka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločini protiv civila u saizvršilaštvu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije dodaju da je on krivično djelo ratni zločini protiv civilnog stanovništva počnio, kako se sumnja, u periodu između 23.03.1999. i 20.06.1999. godine u selu Cuska, Opština Peć, kao jedan od pripadnika paravojne jedinice „Šakali“, na način što je, sumnja se, "počinio napad na civile albanske nacionalnosti i ubijao ih, mučio, pljačkao i uzimao njihovu ličnu imovinu radi sticanja nezakonite dobiti. Tom prilikom lišeno je života 41 lice".

"Službenici RCGP „Jug“ i CB Bar su potiv ovog lica nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nezakonit ribolov i prekršajnu prijavu nadležnom sudiji Osnovnog suda zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

P.V. je sproveden u ZIKS  radi izdržavanja kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja", saopšteno je iz policije.

Zbog postojanja navedene potjernice, lice će biti privedeno sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici  na dalji postupak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.