Demokrate odgovorile DPS-u: Naplata parkinga zbog turističke sezone
Demokrate

Demokrate odgovorile DPS-u: Naplata parkinga zbog turističke sezone

Nakon što je novski DPS optužio koaliciju na vlasti u Herceg Novom da je obmanula građane jer je uvela plaćanje parkinga nedjeljom, iz Opštinskog odbora Demokrata su poručili da je u toku turistička sezona u kojoj boravi 25 odsto više turista nego lani, pa se detaljnom analizom ukazala potreba za naplatom parkinga, prvenstveno zbog regulisanja saobraćaja i uspostavljanja reda.

"Koliko ste dušebrižni u službi zaštite standarda i zdravlja građanina, govori čuvena računica MONSTATA, da je za dnevnu potrošačku korpu dovoljno 2,06 eura po osobi ili ocjena šefa vaše partije da je gorivo u Crnoj Gori luksuz, što najbolje oslikava vašu bahatost. Nama spočitavati populizam i nedomaćinsko upravljanje je, poslije naprijed navedenog, najveća zamjena teza ikad izrečena u politici", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali, Parking servis, kao opštinsko preduzeće, je servis svih građana Herceg Novog, kao i turista, i potrebno je obezbijediti dostupnost svima da imaju mjesto za parkiranje.

"Dovoljno je da pogledate primjere drugih opština iz Crne Gore i regiona, u kojima se vrši naplata parkinga po znatno višim cijenama, nego što su kod nas, i tokom svih 24h tokom čitavog dana u sezoni. Podsjećamo vas da smo, kao lokalna vlast sa koalicionim partnerima, odgovorna prema svojim građanima, tokom zimske sezone: ukinuli naplatu parkinga od Novosadskog do Novljanke, na Autobuskoj stanici, Ribarskom do hotela `Palmon bay`, dijelu ulice Orjenskog bataljona. Takođe, od 16 sati građani su, u zimskoj sezoni, bili oslobođeni plaćanja od Parka Sv. Leopolda do Vile Margot, što je centralna saobraćajnica grada", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.