Poznata kreatorka izvršila samoubistvo
Kejt Spejd

Poznata kreatorka izvršila samoubistvo

Američka kreatorka Kejt Spejd izvršila je samoubistvo u utorak, prenijeli su svjetski mediji.

Pedesetpetogodišnja umjetnica pronađena je obješena, a pronašla ju je njena služavka u stanu na Park Aveniji na Menhetnu, preieo je Rojters. 

Kako piše "Russian Today" ostavila je oproštajno pismo, ali policija nije objavila sadržaj i nema namjeru da se dalje bavim sadržajem. 

"People" navodi samo da je u pitanju poruka lične prirode za njenog muža i trinaestogodišnju ćerku koja je neutješna posle gubitka majke. Indicije ukazuju da je pokojna Spejd željela da objasni razloge svoje odluke, a prema pisanju "New York Daily News, njen suprug je čak bio i u kući kad se odigrala tagedija.

"Voleli smo Kejt i užasno će nam nedostajati", piše u saopštenju poznate porodice koja je zamolila za privatnost u ovoj delikatnoj situaciji. 

Kejt je rođena 24. decembra, 1962 godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a bila je poznata po dizajniranju torbi, nakita i ženske garderobe. Poznata je po brendu "Kate Spade New York", kao i "Frances Valentine", a 1994. godine udala se za Endija Spejda. 

Iz bisnisa su se povukli 2006. godine, nakon prodaje kompanije. Kreatorka se tada posvetila porodici i filantropiji, a prošle godine osnovala je novi modni brend "Frances Valentine" nazvan po svojo ćerki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.