Sedmorica radnika RTB Bor uhapšeno, tri godine krali zlato
Foto: Ilustracija

Sedmorica radnika RTB Bor uhapšeno, tri godine krali zlato

Uhapšena su sedmorica radnika RTB Bor u Srbiji zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu iz pogona RTB Zlatara iznosili anodni mulj i zlatni prah.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, u zajedničkoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Boru uhapšeno je sedam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2014. do 2017. godine, iz zlatare RTB Bor ukrali veću količinu zlata.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa uhapšeni su I. S. (42), Z.P. (41), G.P. (43), D.M. (44) zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala RTB Bor, S.S. (41) bivši radnik ove jedinice i D.M. (43) i Z.I. (48), bivši radnici obezbjeđenja "Zaštita" iz Bora. 

Sumnja se da su oni, po prethodnom dogovoru, više puta iz proizvodnog procesa prisvojili veće količine neafinisanog i afinisanog zlata koje su prodavali, prenosi Tanjug. 

U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je 135.765 eura, 3.897 dolara i 98.000 dinara i izvjesna količina nakita. 

Po nalogu nadležnog tužilaštva osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.