Dedeić u Nikšiću: Jedini sam iz Bloka za zajedničku državu imao petlju da se kandidujem
Dedeić u Nikšiću

Dedeić u Nikšiću: Jedini sam iz Bloka za zajedničku državu imao petlju da se kandidujem

Na konvenciji predsjedničkog kandidata Srpske koalicije Dobrila Dedeića, sinoć je iz Nikšića poručeno da dolazi vrijeme za ostvarenje kolektivnih prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

– Naš cilj na ovim izborima jeste rušenje režima Mila Đukanovića. Smjena vlasti u Crnoj Gori preduslov je za zadovoljenje principa ''Sva prava svima – jednaka prava za sve''. Ali, prije, i iznad svega, naš osnovni cilj jeste definisanje statusa za srpski narod, legitimizacija toga procesa. Moramo se prebrojati i poslati jasnu poruku da smo nezadovoljni, obespravljeni, te da je ova država protiv nas, kazao je Dedeić.

nk2

On je naglasio da bi bilo sramotno da su Srbi ostali bez svog kandidata na predsjedničkim izborima, te da bi, u tom slučaju, srpski birači po ko zna koji put išli na mobu jednom ili drugom građanskom i crnogorskom kandidatu.

– Jedini sam političar iz Bloka za zajedničku državu koji je imao petlju da se kandiduje. Duboko vjerujem da Srbi moraju da se sabiraju isključivo oko svoje političke opcije i da, istovremeno, sačuvaju kritički stav prema ukupnim procesima u društvu. Hoćemo slobodu u Crnoj Gori, ne pristajemo da se kao jeres tumači inicijativa za obnovu zajedničke države Crne Gore i Srbije. Možemo da poštujemo Ustav i zakone, ali nam slobodu misli i ideja niko ne može uskratiti, ocijenio je predsjednički kandidat Srpske koalicije.

– Nemamo problem sa bilo kim iz opozicije. Ali, naš put nije identičan, ne dijelimo i nemamo previše  zajedničkih vrijednosti, sem potrebe da srušimo vlast. Naš put je specifičan, mi nemamo gazde i govorimo ono što narod misli. Pritom, važno je napomenuti da na predsjedničkim izborima nema takozvanog ''rasipanja glasova'', nema D'Ontovog količnika. Što je veći ukupan  zbir pristalica opozicionih kandidata, sa većim i ''šarenijim'' brojem glasova iz svih struktura društva, to su ogromne šanse da Đukanović ni na koji način ne može ostvariti pobjedu u prvom krugu. A, onda je sve lakše i jednostavnije, rekao je Dedeić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.