Prinudno i nepovratno sa čela Lovačke organizacije raščinjen službenik ANB-a Miloš Popović zvani Alapača zbog  krađe novca iz lovačke kase
Zbor lovaca u Bijelom Polju, foto: Screenshot

Jednoglasna odluka Lovačke Skupštine

Prinudno i nepovratno sa čela Lovačke organizacije raščinjen službenik ANB-a Miloš Popović zvani Alapača zbog krađe novca iz lovačke kase

Na Zboru svih lovaca koji je održan u Centru za kulturu u Bijelom Polju poništena je tajna Skupština na kojoj je u hotelu Franca 4 . aprila mimo Zakona i Statuta izabrano lažno rukovodstvo

 Zborom lovaca, članova NVO Lovačka organizacija "Bijelo Polje" koji je održan juče, 7.aprila u sali Centra za kulturu u Bijelom Polju presjedavali su najstariji lovci Rondović Rade, Mahmutović Džibo, Kljajević Zoran, Raičević Vojislav i Mulić Enes. Oni već 40 godina uredno plaćaju članarinu, i uzorni su lovci kojima je Miloš Popović službenik ANB-a i direktor nevladine  organizacije zabranio pravo glasa i sramotno zabranio ulazak na Skupštini lovaca u hotelu Franca, što je presedan i nešto što se nikada nije desilo u istoriji bjelopoljskog lova.

Lovci su juče jednoglasno donijeli odluke i zakazali vanrednu Skupštinu svih lovaca Bijelog Polja za 12.maj ove godine, kojoj će prisustvovati predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.  

Zboru lovaca se pismom obratio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković, koji je obećao da će posredovati u rješavanju problema sa kojima su lovci Bijelog Polja suočeni, te će u što kraćem roku biti održan i sastanak sa Koordinacionim odborom Lovačke organizacije Bijelo Polje  koji je juče jednoglasno izabran i broji 22 lovca.

Presjedavajući Rondović, koji potiče iz tradicionano ugledne lovačke porodice, je na početku zbora pozvao lovce da minutom ćutanja odaju poštu svim lovcima koji nijesu živi, jer su se okupili po prvi put nakon 8 godina. Nakon njegovih riječi svi lovci u dvorani Centra za kulturu su ustali i minutom ćutanja odali poštu svim lovcima koji više nijesu među živima.

3

Minut ćutanja za preminule lovce

"Svi mi prisutni lovci nijesmo ni za kakve podjele lovaca po bilo kom osnovu, niti smo za podjelu lovišta na lijevu i desnu stranu, mi smo za jednistvo lovaca i lovišta u Bijelom Polju, jedine podjele među nama je pravilo rukovodstvo koje 12 godina nije gazdovalo domaćinski lovištem u Bijelom Polju i bilo izvor podjela, spletkarenja i raskola zarad svojih ličnih interesa, a na štetu lovaca i lovačke organizacije", kazao je Rondović.

Na jučerašnjem Zboru lovaca jednoglasno su donijete sledeće odluke :

1. Konstatuje se da je poslednja Skupština  NVO Lovačka organizcija "Bijelo Polje" održana dana 12.09.2011. godine, te da je shodno članu 37 st.8, članu 41 st.6, članu 44 st. 3 , članu 48 st. 3, članu 49 st.1 Statuta  NVO Lovačka organizcija "Bijelo Polje" prestao  mandat dana 13.09.2015 godine, odnosno istekom mandata 4 godine cjelokupnom  rukovodstvu i to: predsjedniku Skupštine Vuku Potpari, potpredsjedniku Skupštine, predsjedniku i direktoru Milošu Popoviću, potpredsjednicima organizacije, članovima Upravnog i Nadzornog odbora i Suda časti, svi iz Bijelog Polja.

2. Razrješava se dužnosti Generalnog sekretara NVO Lovačka organizcija "Bijelo Polje"  Tufo Pućurica iz Bijelog Polja.

3. Poništava se nezakonito sazvana i održana Skupština NVO Lovačka organizcija "Bijelo Polje" iz Bijelog Polja,  dana 04.04.2018. godine u hotelu Franca u Bijelom Polju, jer su uskraćena prava članova NVO shodno članu 23. Zakona o nevladinim orgnizacijama Crne Gore.

4. Poništavaju se sve donijete odluke na nezakonito održanoj Skupštini NVO "Lovačka organizcija "Bijelo Polje"  iz Bijelog Polja, od 04.04.2018 godine u hotelu Franca u Bijelom Polju, te iste ne proizvode pravna dejstva.

5. Shodno članu 22. Statuta NVO Lovačka organizcija Bijelo Polje  saziva se  Vanredna Skupština  za 12.maj 2018. godine u sali Centra za kulturu sa početkom u 12 časova, sa sledećim dnevnim redom :

5.1. Otvaranje sjednice Vanredne Skupštine,

5.2. Izbor radnog predsjedništva,

5.3. Utvrđivanje  kvoruma za održavanje sjednice i odlučivanje,

5.4.Razmatranja rada Lovačke organizacije zadnjih 7 godina,

5.5.Donošenje odluke o usklađivanju Statuta sa Zakonom o nevladinim organizacijama CG,

5.6..Donošenje odluke o smanjenju  visine članarine i lovne karte,

5.7.Donošenje odluke o kupovini 150 zečeva u 2018 godini,

5.8.Donošenje odluke o izgradnji lovačkog doma,

5.9.Donošenje odluke o opremanju strelišta za lovačka takmičenja,

5.10.Donošenje odluke  o izboru predsjednika i potpredsjednika Skupštine,

5.11.Donošenje odluke o izboru predsjednika lovačke organizacije,

5.12..Donošenje odluke o izboru Upravnog odbora,

5.13.Donošenje odluke o izboru Nadzornog odbora i Suda časti,

5.14.Izbor generalnog sekretara,

5.15.Donošenje odluke o raspisivanju javnog oglasa za izbor upravnika lovišta i administrativnog radnika i prijema u radni odnos,

5.16. Donošenje odluke o formiranju Komisije od 5 članova radi ispitivanja trošenja uplaćenog novca zadnjih 7 godina,

5.17.Donošenje odluke o broju i nazivu sekcija i raspisivanju izbora za rukovodstva po sekcijama,

5.18.Razno.

6. Imenuje se Koordinacioni odbor koji će upravljati i rukovoditi sa radom NVO Lovačka organizcija Bijelo Polje  do izbora rukovodstva na  Vanrednoj Skupštini 12.maja 2018 godine u sastavu: Rondović Rade,Raičević Blažo, Pilica Suad, Rakočević Vladimir, Mulić Enes, Varagić Duško, Janković Goran, Vlaović Danilo, Bajramspahić Anis, Šećković Dejan, Hasanović Ildan, Mahmutović Džibo, Vlahović Dimitrije, Kujović Nail, Skoko Bajro, Marković Miško, Rakočević Momo, Radović Rade, Mušović Ferid, Ramović Rasim, Joksimović Janko i Cmiljanić Radovan.

6.Ovlašćuje se Koordinacioni odbor da kolektivno obavlja sve poslove NVO koji su propisani Statutom, i odluke donosi prostom većinom.

7.Ovlašćuje se Koordinacioni odbor da sprovede sve aktivnosti kod nadležnih organa i institucija, počev od podnošenja tužbi, prijava, inicijativa, zahtjeva, pisanih obraćanja i svih drugih aktivnosti u cilju uspostavljanja zakonitosti rada NVO  i zakonitog gazdovanja lovištem u Bijelom Polju. Koordinacioni odbor može imenovati ili opunomoćiti pojedine članove kao i angažovati advokate posebnim punomoćjima i ovlašćenjima radi preduzimanja radnji iz ove odluke.

8.Obavezuje se Koordinacioni odbor da odluku dostavi Vladi Crne Gore, Ministarstvu javne uprave, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Opštini Bijelo Polje, Lovačkom savezu Crne Gore i drugim državnim organima i institucijama po ukazanoj potrebi.

9.Odluka je konačna i stupa na snagu danom donošenja.

1

Lovci iznijeli primjedbe,nijesu za podjele/ foto:Screenshot

Lovci su iznijeli sve nepravilnosti u radu lovačke organizacije, krađi lovačkog novca od članarina, zamijenjenih oružnih listova, krivolovu i radu mimo Zakona i Statuta.

Komentari

Komentara: (1)

Novljanin

08. 04. 2018 - 17:24

LOVCI ! ZAR NIJE BILA BRUKA DA MEČE COMERC BUDE PREDSJEDNIK SUDA ČASTI, PA OTKAD JE ON LOVAC? ON JE OJADIO RŽAVU ZA POREZE POZATVARAO FIRME A UMJESTO DA IMOVIOM PLATI POREZE DRŽAVI ON OD TE IMOVINE FIRMI KOJE MU JE BAĆKO ODVEO U STEČAJ KUPIO 4 STANA ISPOD POŠTE U BP. a SA NJIM U SUD ČASTI KRIVOLOVC SRDJAN VELIČKOVIC, KOJI JE KAO POLICAJAC BIO UHVAĆEN U KRIVOLOVU U POGORIČKIM VINOGRADIMA
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.