Sindikat UP:  Kolege iz Interventne žale zbog svog postupanja, izvinjavaju se mladićima i građanima
Foto:Screenshot

Spremni da ponesu ličnu odgovornost

Sindikat UP: Kolege iz Interventne žale zbog svog postupanja, izvinjavaju se mladićima i građanima

Iz Sindikata Uprave policije saopštili su da nije tačna informacija da se danas ispred podgoričkog Osnovnog suda okupilo „nekoliko desetina policajaca”, kao ni to da su predstavnici sindikata, svojim prisustvom iskazivali podršku kolegama zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja kako je objavljeno u pojedinim medijima.

Ispred zgrade Osnovnog suda u Podgorici, tokom saslušanja policijskih službenika Interventne jedinice zbog prebijanja trojice mladića, samoinicijativno se okupio jedan broja članova Sindikata Uprave policije a što je, ističu iz te organizacije, njihova obaveza prema  članstvu i obaveza pružanja pravne i druge pomoći čak i u ovako nezahvalnim siituacijama.

"Među okupljenim licima su, prije svega bile porodice osumnjičenih, aktivni i penzionisani članovi Sindikata.Što se tiče prisustva uniformisanog sastava, njihovo prisustvo je bilo u skladu sa radnim zadacima na obezbeđenju suda, a zbog današnjih aktivnosti u Osnovnom sudu u Podgorici.", kazali su iz Sindikata.

Dodali su da Sindikat, naravno, osuđuje svaki oblik nasilja pa i kada je, nažalost, rezultat  nezakonitog policijskog postupanja.

Ocijenili su i da je postupanje službenika Interventne jedinice,17. februara, događaj koji je izazvao reakciju i negodovanje cjelokupne javnosti i bacio mrlju na kompletan rad policije.

"Smatramo, međutim, da se kroz postupke pojedinih službenika ne mogu donositi generalni stavovi kada je rad policije u pitanju.

Obzirom na slučaj postupanja policijskih službenika, 17.02.2018.godine, kompletni policijski sastav trpi medijski progon od strane pojedinaca, raznih institucija, političkih partija i određenog broja medijskih kuća", kazali su iz Sindikata.

Dodali su da ne žele da umanje eventualnu odgovornost pripadnika Interventne jedinice CB Podgorica, već, kako su naveli, žele da nadležne institucije sistema odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje bez bilo kakvih pritisaka javnosti i pojedinaca.

"Sindikat nikada nije, niti će štiti policijske službenike koji su se ogriješili o zakon i uvijek ćemo biti za to da odgovorni snose sve pravne posljedice svojih postupaka. Podržaćemo sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima države Crne Gore.

Koristimo priliku da obavjestimo cjelokupnu javnost da su nas kolege  protiv kojih je pokrenut postupak zamolile da, u njihovo ime iskažemo žaljenje zbog  njihovog postupanja te da su oni spremni da ponesu ličnu odgovornost potpuno svjesni posljedica  koje  su rezultat njihovog neprofesionalizma. Takođe se izvinjavaju oštećenima u konretnom slučaju, njihovim porodicama i građanima", zaključili su iz Sindikata Uprave policije.

Podjetimo, izvršni direktor Građanske Alijanse Boris Raonić kazao je u izjavi za portal Kodex da bi direktor crnogorske policije Slavko Stojanović morao da podnese ostavku i za mnogo manje stvari nego što je današnje policijsko okupljanje za podršku kolegama osumnjičenim za batinanje trojice mladića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.