1 700 000 eura uloženo u rekonstrukcije školskih objekata
Foto: Gov.me

Rađene školske sale, toaleti, krovovi, grijanje

1 700 000 eura uloženo u rekonstrukcije školskih objekata

Samo prethodnih godinu dana iz Tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete uloženo je blizu 1 700 000 eura u rekonstrukcije obrazovnih objekata, saopštio je šef Službe za investicije Ministarstva prosvjete Filip Grujić.

Ta sredstva, kako je rekao, uključuju tri doma studenata – u Nikšiću, Baru i Cetinju u koja je uloženo 230 000 eura, veće radove na preko 30 školskih objekata, te brojne manje radove.

Aktivnosti su u najvećoj mjeri uključivale: rekonstrukciju školskih sala, toaleta, krovnih pokrivača, sistema grijanja, fasada i fasadne bravarije.

Osim navedenog, Grujić je naglasio da je u različitim fazama realizacije i 20 projekata koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta, a od toga: Univerzitetski centar u Beranama čije se otvaranje očekuje; vrtić na Starom aerodromu, srednja škola u Golubovcima i osnovna škola u Sukobinu u poodmakloj fazi izgradnje; sanacija klizišta u Herceg Novom; vrtić u Baru i vrtić u Tuzima za koje je raspisan tender za izgradnju; vrtić u Pljevljima i rekonstrukcija aneksa osnovne škole u Rožajama za koje je izbor izvođača radova u toku. 

GetImage3

Filip Grujić

“Ulaganje u rekonstrukcije preko 300 školskih objekata i pravilno postavljanje prioriteta nastaviće da budu ključni u djelovanju Ministarstva prosvjete. I dalje ćemo biti fokusirani na rekonstrukcije objekata i izgradnju novih, i to sa 20% povećanim budžetom za investicije u narednoj godini” zaključio je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.