Za sufinansiranje inovativnih projekata do 200 000 eura
Foto: Ministarstvo nauke

Info dan Ministarstva nauke u Tehnopolisu

Za sufinansiranje inovativnih projekata do 200 000 eura

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis danas je organizovan info dan o konkursu Ministarstva nauke za sufinansiranje inovativnih projekata.

Prema riječima Marijete Barjaktarović Lanzardi iz Odsjeka za nacionalne programe u Direktoratu za naučnoistraživačku djelatnost, Ministarstvo nauke nedavno je objavilo konkurs za sufinansiranje inovativnih projekata koji su u skladu sa tematskim prioritetima inovativne djelatnosti, utvrđenim u Strategiji inovativne djelatnosti (2016-2020) i Akcionim planom.

Tematski prioriteti konkursa su: Energija; Poljoprivreda i hrana; Održivi razvoj i turizam; Informaciono-komunikacione tehnologije; Medicina i zdravlje ljudi; Novi materijali, proizvodi i servisi.

Na Konkurs se mogu prijaviti inovativne organizacije u Crnoj Gori (naučnoistraživačke ustanove, ustanove visokog obrazovanja, inovaciono-preduzetnički centri, poslovni inkubatori i privredna društva, odnosno djelovi privrednih društava), koje ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o inovativnoj djelatnosti.

U "Tehnopolisu" su se okupili predstavnici privrednog sektora iz različitih oblasti djelatnosti, poput dizajna, obnovljivih izvora energije, crne metalurgije, održivog razvoja i turizma i dr.

Tokom sastanka učesnicima su predstavljeni uslovi učešća na Konkursu, sadržaj prijave, način ocjenjivanja, kriterijumi za izbor, ali i način prijavljivanja projekata. Učesnici su imali priliku da se na direktan način upoznaju sa sadržajem Prijave projekta, kao i da sa predstavnicima Ministarstva prokomentarišu eventualne dileme koje se odnose na pojedine segmente Prijave.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju i sufinansiranje odobrenih inovativnih projekata je 200.000 eura. Ministarstvo odlučuje o dodjeli sredstava za finansiranje projekta, koji su eksperti pozitivno ocijenili.

Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 24. novembra 2017. godine do 14.00 časova.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.