Otac trojki sa Cetinja ogorčen: Moje bebe su bile stare već dva i po mjeseca kad je Marković stupio na funkciju
Majka i trojke sa Cetinja

"Osjetio sam se kao građanin drugog reda i diskriminisan kao nikada u životu"

Otac trojki sa Cetinja ogorčen: Moje bebe su bile stare već dva i po mjeseca kad je Marković stupio na funkciju

Vlada Crne Gore je, što će se kasnije i ispostaviti, u promotivne svrhe na sva zvona objavila vijest kako je bračnom paru koji je dobio trojke dodijelila pomoć od 6.000 eura. Iskreno sam se radovao, kao što se sigurno raduju svi građani Crne Gore, velikim porodicama i, konačno, brizi države. Međutim, kada se ustanovilo da je to samo jedna odluka za samo jednu porodicu, osjetio sam se kao građanin drugog reda i diskriminisan kao nikada u životu, kazao je Milovan Bošković otac trojki sa Cetinja.

On je reagujući na saopštenje iz Vlade u kojem je rečeno da su trojke sa Cetinja rođene prije početka mandata Vlade Duška Markovića, kazao da su bebe bile stare već dva i po mjeseca kad je sadašnji Premijer stupio na funkciju.

"Otišao sam do gradonačelnika Prijestonice Cetinje da pitam zašto su moja djeca manje vrijedna. Nakon nekoliko dana iz Prijestonice mi je stigla uplata u iznosu od 300,00 eura. Eto, toliko za ovu državu vrijede moja djeca. Doživio sam poniženje, koje je u meni probudilo bijes.
 Ako se htjela uvesti praksa dodjejivanja novčane pomoći po ovom osnovu, nije se smjelo to raditi selektivno, nijesu se smjele isključiti ni moje, ni bilo čije trojke. Naročito jer se na prstima jedne ruke mogu prebrojati takvi slučajevi u posljednjih desetak godina. Čak su me i službenice iz Prijestonice Cetinje obavijestile da su prethodne trojke na Cetinju rođene prije 13 godina", kazao je Bošković otac trojki sa Cetinja

On je kazao da će preživjeti i on i njegova porodica i bez toga, ali da ga je kako kaže kao čovjeka zaboljela očigledna nepravda.

Bošković je kazao da je i odluku da se njima ne dodijeli pomoć doživio veoma lično.

"Pitam se: kakva je to Vlada koja je uspostavila sistem koji različito vrijednuje tek rođenu djecu?  Ako se na čemu pokazuje slabost ove zemlje, onda je to na ovim primjerima. Zar i tek rođena djeca treba da osjete diskriminaciju. Upoznat sam i da je porodica iz Budve, nakon blizanaca, prošle godine dobila i trojke. Takođe, ni ovoj porodici Vlada Crne Gore nije pomogla.  Zaista, na stranu politika, ali ovo je primjer izuzetne slabosti sistema koji mora da se promijeni. Vlada koja pokazuje razlike prema tek rođenoj djeci nije vlada koja zaslužuje da vodi ovu zemlju i ovaj narod. Ono što prenose građanima putem medija, kao što su prenijeli i vijest o dodjeli pomoći porodici iz Nikšiča, ima za cilj isključivo promociju. A evo vidimo na mom primjeru i primjeru mnogih u Crnoj Gori šta se događa u pozadini. Mogu zamisliti kakve se nepravde događaju u drugim slučajevima, kada se diskriminacija u ovolikom obimu osjeća prema tek rođenoj djeci. Ovakvi primjeri su ogledalo države i crveni alarm da sistem mora da se mijenja", zaključio je Bošković otac trojki sa Cetinja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.