Stanišić pokušao da pobjegne iz CG, uhapšen na granici sa Srbijom
Stanišić, arhivska fotografija

Stanišić pokušao da pobjegne iz CG, uhapšen na granici sa Srbijom

Vidoje Stanišić, član “zagoričkog klana”, uhapšen je juče nadomak graničnog prelaza sa Srbijom, kada je pokušao da pobjegne iz Crne Gore, saopšteno je sinoć Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Osim Stanišića, u ovoj akciji rožajske i beranske policije, priveden je i Miomir Đukić iz Berana, za kojeg se sumnja da je nedavno postavio eksploziv pod automobil Kenana Sujkovića u Beranama, koji je policija sjutradan deaktivirala.

Da se kriminalci u Crnoj Gori ne osjećaju bezbjedno i pokušavaju naći utočiste u zemljama iz okruženja govori i jučerašnja akcija, kazao je za DN Enis Baković, šef Sektora kriminalističke policije.

“Postupajući po operativnom saznanju da Crnu Goru treba da napusti Vidoje Stanišić, član zagoričkog klana, za kojim je raspisana potjernica od strane Centra bezbjednosti Podgorica, zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri i po godine, službenici rožajske policije lišili su ga slobode nekoliko kilometara nadomak graničnog prelaza sa Srbijom. U vozilu koje se kretalo kao “čistac” ispred auta u kojem je bio Stanišić za volanom je bio Miomir Đukić iz Berana, koji je takođe priveden u Odjeljenje bezbjednosti Rožaje.

Nakon kriminalističke obrade, u saradnji sa Forenzičkim centrom, Đukić je lišen slobode zbog događaja od 21. oktobra ove godine, kada je postavio eksplozivnu napravu pod vozilo marke “pežo 607” u Beranama, u vlasništvu Kenana Sujkovića, koju su narednog dana policajci deaktivirali. Đukić će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilastvu na dalje postupanje”, kazao je Baković, pišu DN.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.