Krivokapić: NATO da pomogne rješavanje krize
Krivokapić sa Doris Pak

Kriza se može riješiti jedino novim izborima

Krivokapić: NATO da pomogne rješavanje krize

Predsjednik Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić kazao je da očekuje da će evroatlantski partneri pomoći Crnoj Gori, kao novoj članici NATO-a, da na demokratski način uz povjerenje najšire javnosti riješi, kako je naveo, duboku krizu i tako zaustavi autokratske tendencije.

Kako je saopšteno iz SDP-a,Krivokapić je,  danas razgovarao s predsjednicom žena Evropske narodne partije, Doris Pak.

On je u razgovoru iskazao veliku zahvalnost gđi Pak na podršci koju je svojevremeno pružala evropskim integracijama Crne Gore u svojstvu člana zajedničke delegacije Evropskog i crnogorskog Parlamenta.

“Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj, socioekonomskoj i institucionalnoj krizi koja bez adekvatnog i pravovremenog rješavanja može dodatno eskalirati. Nespremnost DPS-a da ide u susret rješavanju krize je potvrda  da vrh ove partije ne želi stabilnu Crnu Goru već da je ključni cilj nastavak vladanja na podjelama i zavadama građana i pohari temeljnih resursa države”, rekao je Krivokapić.

On je rekao da vladajuća partija državne institucije smatra svojim vlasništvom, zloupotrebljavajući ih u partijske svrhe i vršeći progon političkih neistomišljenika što posebno dolazi do izražaja u susret izborima u Crnoj Gori.

"Afera Snimak i kupovina ličnih karata kao dokazani i međunarodno potvrđeni obrasci izbornih zloupotreba DPS-a, uoči lokalnih izbora 26. novembra, su ponovo u punom pogonu”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je obrazac u svim demokratijama da se ovako duboka i složena kriza može riješiti jedino novim izborima – u našem slučaju novim  parlamentarnim izborima u 2018. godini.

“Nažalost, ne postoji spremnost DPS da sagleda ozbiljnost situacije zbog čega se kriza dodatno produbljuje. Izbjegava se ozbiljan i cjelovit dijalog kao sredstvo dogovora, već  se u autokratskom maniru teži još većim podjelama i sukobima”, saopštio je Krivokapić.

On je na kraju iskazao očekivanje da će naši evroatlantski partneri pomoći Crnoj Gori, kao novoj članici NATO, da na demokratski način uz povjerenje najšire javnosti, riješi duboku krizu i time zaustavi autokratske tendencije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.